Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: "Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată. Dacă rămân doze se pot vaccina și persoane care nu se încadrează în etapa a doua a imunizării"

Raed Arafat: "Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată. Dacă rămân doze se pot vaccina și persoane care nu se încadrează în etapa a doua a imunizării"

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, vineri, că nicio doză de vaccin nu va fi aruncată. Dacă vor rămâne doze de ser acestea vor fi utilizate şi pentru vaccinarea persoanelor care nu fac parte neapărat din cele incluse în etapa a doua, dar într-un mod organizat.

Raed Arafat: "Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată. Dacă rămân doze se pot vaccina și persoane care nu se încadrează în etapa a doua a imunizării"
de Claudia Popovici    |    15 Ian 2021   •   19:30

Etapa a doua din campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19, a început oficial astăzi, 15 ianuarie. În această etapă sunt incluşi peste 5,5 milioane de români, mai exact persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie

Astfel, de astăzi începănd cu ora 15:00, persoanele care corespund etapei a doua de imunizare se pot înscrie pe platforma oficială de programări, iar vaccinarea efectivă va începe de luni, 18 ianuarie.

În cazul în care cei înscrişi nu se prezintă la vaccinare, dozele rămase pot fi utilizate şi pentru vaccinarea persoanelor care nu fac parte neapărat din cele incluse în etapa a doua, dar într-un mod organizat, spun reprezentanţii campaniei de vaccinare.

Raed Arafat: "Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată"

„Răspunsul logic şi normal este că nu. Nu trebuie să rămână (nr. doze vaccin). În primul rând cei care se înscriu, trebuie să meargă.

Dacă s-au înscris şi nu au mers şi au rămas câteva doze, trebuie să existe o soluţie identificată sau aşteptată în care să se spună că aceste doze nu se aruncă şi se dau unor oameni, chiar dacă apar pentru a doua zi sau dacă nu sunt chiar pe listă şi pot fi vaccinaţi şi intră în sensul de a fi vaccinaţi atunci să se vaccineze.

Nu trebuie pierdute dozele care ar rămâne, din lipsa prezentării unor pesoane care uniţial s-au înscris pe listă", a explicat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat pentru Antena 3.

Persoanele vizate de a doua etapă se vaccinează doar la cerere, nu sunt obligate și nu există sancțiuni pentru cei care se răzgândesc și renunță la vaccin între momentul înscrierii și ziua când le vine rândul la vaccinare.

Raed Arafat s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Primele declarații ale șefului DSU după imunizare

Împreună cu cei din Departamentul Pentru Situații de Urgență, conducătorul acestei instituții, Raed Arafat, s-a vaccinat luni, 11 ianuarie, împotriva coronavirusului.

"Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care, dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, considerat sigur și gratuit, reușim poate cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai apropiată de normalitate.

Îndemnul meu pentru toți este să nu asculte toate aceste afirmații nefondate despre vaccin, și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific, există deja destule care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a spus Raed Arafat după imunizare. 

 

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close