Raed Arafat, veşti bune la început de an: România va primi și alte vaccinuri contra COVID, nu doar cele de la Pfizer

de Georgiana Adam    |    02 Ian 2021   •   14:30
Raed Arafat, veşti bune la început de an: România va primi și alte vaccinuri contra COVID, nu doar cele de la Pfizer Hepta

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că Uniunea Europeană va autoriza și alte vaccinuri anti-COVID, nu doar cele de la Pfizer-Biontech, iar serurile vor ajunge și la noi, în România.

"Semn bun este că au fost vaccinați colegi din prima linie, care au dorit să facă acest lucru.

Raed Arafat: Un semn bun e începutul în care vedem lumina de la capătul tunelului

Un semn bun este începutul în care vedem lumina de la capătul tunelului, dar mai e mult până acolo. Trebuie să respectăm regulile până vom ajunge să avem un segment important vaccinat", a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, potrivit realitatea.net.

Despre vaccinurile care ar urma să ajungă în România, pe lângă cele de la Pfizer, Raed Arafat a declarat că vom primi serul anti-COVID și de la alte companii.

"Cu siguranță vor ajunge și alte vaccinuri. Pe lângă cel de la Pfizer, sunt și altele care se autorizează și Comisia Europeană are contracte cu aceste firme pe anumite cantități.

Urmează să vină și alte cantități din partea altor companii", a asigurat Raed Arafat.

Bilanț COVID, 2 ianuarie 2021: 1.194 de cazuri noi și 78 decese

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă 1.194 noi cazuri de infectare cu coronavirus și 78 de noi decese. 

Până astăzi, 2 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane cu COVID – 19 şi 15.919 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.723. Dintre acestea, 1.117 sunt internate la ATI.
 

Parteneri
x close