Antena 3 CNN Actualitate Raluca Prună: Salut decizia CCR privind abuzul în serviciu; ea nu necesită niciun fel de schimbare legislativă

Raluca Prună: Salut decizia CCR privind abuzul în serviciu; ea nu necesită niciun fel de schimbare legislativă

Raluca Prună: Salut decizia CCR privind abuzul în serviciu; ea nu necesită niciun fel de schimbare legislativă
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Iun 2016   •   21:46

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a salutat, joi, hotărârea Curţii Constituţionale a României (CCR) referitoare la abuzul în serviciu, precizând că este vorba de o decizie "de interpretare" care nu necesită niciun fel de schimbare legislativă, transmite Agerpres.

"Decizia de ieri a Curţii e o decizie de interpretare care nu necesită niciun fel de schimbare legislativă. Personal, salut această decizie care clarifică în sensul de a prelua exact ceea ce există în Convenţia Naţiunilor Unite, Convenţia de la Merida pe care România a semnat-o şi a ratificat-o şi acum aşteptăm să vedem motivarea, dar pentru moment cred că nimic nu este schimbat în ceea ce cunoaştem în materie de luptă anticorupţie", a spus Prună, la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii cu ocazia Zilei Reginei.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că sintagma ''în mod defectuos'' cuprinsă în cadrul reglementării infracţiunii de abuz în serviciu se traduce ''prin încălcarea legii''.

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma ''îndeplineşte în mod defectuos'' din cuprinsul acestora se înţelege ''îndeplineşte prin încălcarea legii'', se arată în minuta Curţii.

×
Subiecte în articol: Raluca Prună CCR
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close