Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Cherecheş anunţă cand se va termina pandemia

Răzvan Cherecheş anunţă cand se va termina pandemia

Într-un interviu acordat exclusiv Antenei 3, Răzvan Cherecheş atrage atenţia că şcolile nu trebuiau redeschise după sărbători, fără teste. De asemenea, expertul în sănătate publică, a răspuns şi când se va termina pandemia.

Răzvan Cherecheş anunţă cand se va termina pandemia
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    06 Ian 2022   •   15:05

Vânzatorii, medicii, poliţişii şi profesorii ar trebui vaccinaţi obligatoriu. Este avertismentul lui Răzvan Cherecheş, specialist în sanatate publică.

Răzvan Cherecheş susține că redeschiderea şcolilor a dus la răspândirea virusului

"Până la finalul lunii ianuarie, secţiile de Terapie Intensivă vor ajunge să fie complet pline. Suntem în creştere exponenţială, Luni,  în 3 ianuarie copiii au mers la şcoală. În momentul respectiv, practic a început să se difuzeze virusul, chiar şi în familiile celor care nu au mers la petreceri sau au mers şi au avut grijă. Din acel moment a urmat perioada de incubaţie şi, cam în două săptămâni vom începe să vedem creşterea persoanelor pe Terapie Intensivă şi, la finalul lunii, vom începe să vedem decese care sunt legate de deschiderea şcolii. 

Ce spune specialistul despre introducerea certificatului COVID

Este o măsură excesivă, ţinând cont de faptul că este condiţionat fie de o vaccinare care o măsură opţională, fie de testare periodică, respectiv rezulat negativ. Un pas normal, ar fi fost să se introducă vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sistemul public, medical, educaţional, sistemul Ministerului de Interne, care interacţionează zilnic cu sute de persoane şi care sunt la risc. Şi ei sunt cei care, mai degrabă ar transmite şi ar fi persoanele de transmitere a infecţiei. După am acoperit aceste clase profesionale, cum au făcut şi alte ţări, abia pe urmă am putea să începem să discutăm. 

Răzvan Cherecheş: 50 de persoane pot intra în mall cu acelaşi certificat

Am introdus restricţii bazate pe certificat verde, cum avem acum, în mall-uri, în spaţii publice după o anumită oră seara, dar care trebuie să fie aplicate corespunzător. În acest moment pot intra, cu acelaşi certificat verde, 50 de persoane, într-un mall, unul după altul, pur şi simplu trimiţând poza unul altuia.

Expertul de sănătate publică acuză Guvernul că nu a luat nicio măsură pentru a pregăti valul 5

Măsurile care ar fi trebuit luate, ar fi trebuit luate în decembrie. În decembrie, dintr-un motiv pe care nu îl înţeleg, Guvernul a fost pasiv, Ministerul Sănătăţii, mai degrabă a discutat despre măsuri, nu a anunţat nicio măsură. 

Specialistul spune că testarea în masă este o soluție pentru prevenirea răspândirii infecțiilor

În epidemii, istoric vorbind, asta e singura modalitate eficientă de lucru. Testezi, identifici  persoanele infectate rapid şi le izolezi, astfel încât să nu infecteze mai departe. E ca şi cum ai conduce maşina cu farurile stinse. Sigur se va întâmpla un accident şi noi, practic, asta facem. Mergem din copac în buştean, în groapă cu maşina şi lovim tot ce se întâmplă, pentru că nu testăm suficient. 

Răzvan Cherecheş anunţă cand se va termina pandemia

Presupunând că nu mai apare o altă tulpină, e foarte posibil ca acesta să fie ultimul mare val. Rata de vaccinare va începe să crească în perioada următoare. Combinat acest lucru cu cei care vor trece prin infecţie, din cauza ratei mare de infencţiozitate a tulpinei Omicron, e foarte posibil ca peste vară, clar se va calma situaţia, dar în toamna viitoare, când vom avea următorul val, s-ar putea să fie un val suficient de mic, astfel încât să nu mai fie nevoie de restricţii. Persoanele care sunt la risc, vom putea să ia o doză suplimentară de vaccin şi, pur şi simplu să reluăm viaţa normală", a declarat Răzvan Cherecheş, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Răzvan Cherecheş pandemie
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close