Antena 3 CNN Actualitate Veste teribilă pentru șoferi: Polițele RCA se scumpesc! Ce schimbări importante mai sunt anunțate

Veste teribilă pentru șoferi: Polițele RCA se scumpesc! Ce schimbări importante mai sunt anunțate

Vine o veste teribilă pentru toți șoferii. Prețul polițelor RCA se va majora cu 15 procente după ce vor intra în vigoare modificările dorite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, spun brokerii de asigurări.

Veste teribilă pentru șoferi: Polițele RCA se scumpesc! Ce schimbări importante mai sunt anunțate
de Laura Dinu    |    20 Ian 2021   •   10:30

În plus, autoritatea dorește ca decontarea directă să devină obligatorie. Asta înseamnă că, în cazul unui accident, păgubitul să își ia banii de la firma la care are el asigurarea și nu de la asiguratorul șoferului vinovat. 

”Vestea teribilă nu este pentru șoferi. Teribil este atunci când suntem participanți în trafic, victime ale unor accidente, mergem cu mașina la service și vedem că pe polița RCA pe care ne-a dat-o făptașul, nu reușim să acoperim dauna și să ne reparăm mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri în România, cazuri cu care se confruntă și Autoritatea de Supraveghere Financiară, motiv pentru care a venit cu această propunere. Există astăzi decontarea directă ca soluție voluntară, nu obligatorie, contra unui tarif suplimentar, cineva poate să-și pună în portofoliul unei polițe RCA și această decontare directă. 

Problema pe care o avem în prezent este simplă. Toată lumea este obligată de lege să aibă RCA. Toată lumea dă fuga în piață după prețul cel mai mic. Cel mai adesea, asemenea polițe, extrem de ieftine, nu acoperă în totalitate plata daunelor în service-uri, și așa încep problemele pentru consumatori. 

Asta este propunerea noastră. Atunci când închidem o poliță RCA să fim în deplină cunoaștere a întregii piețe, să ne alegem din piață un asigurator pe care îl considerăm serios, și atunci când am un incident în trafic să nu mai trebuiască să mai depind de calitatea sau lipsa de calitate a poliței celui care m-a lovit. Mă duc la service, îmi repar mașina, asiguratorul de la care eu am cumpărat RCA decontează direct valoarea reparației, după care își recuperează banii de pe polița RCA a celui care m-a lovit. 

Prețul mic nu este niciodată o garanție pentru un serviciu bun. Și dacă cei care sunt în trafic, conducătorii auto, se tem că vor plăti puțin mai mult la achiziționarea unei polițe RCA, ar trebui să se gândească și la situația când vor deveni victime în trafic și atunci, acest puțin mai mult la o achiziție de RCA cu decontare directă, s-ar putea să fie soluția salvatoare când vor avea de acoperit dauna”, a declarat Daniel Apostol, purtător de cuvânt Autoritatea de Supraveghere Financiară.

×
Subiecte în articol: RCA asigurare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close