Antena 3 CNN Actualitate Reacţii la Ministerul Muncii după anunţarea noilor salarii pentru bugetari

Reacţii la Ministerul Muncii după anunţarea noilor salarii pentru bugetari

Reacţii la Ministerul Muncii după anunţarea noilor salarii pentru bugetari
17 Mai 2016   •   20:10

Bugetarii au aflat, marti, cum vor fi platiti dupa noua grila de salarizare. La ieşirea din Ministerul Muncii, principalii interesaţi au oferit presei reacţiile la cald.

Bogdan Hossu, preşedinte CNS Cartel Alfa, a declarat că ordonanţa privind salarizarea nu rezolvă decât o parte dintre probleme.

''Ceea ce putem constata este ca mecanismul care e propus crează nemulţumiri în sectoarele de actualiate pentru că practic sunt rezolvate parţial două domenii respectiv sănătatea şi administraţia publică centrală, dar restul, ţinând cont că disfuncţionalităţile de încadrare nu se rezolvă decât la nivelul unităţii respective şi nu la nivelul domeniului de activitate va crea aceleaşi difuncţionalităţi, adică doi profesori sau doi funcţionari publici într-un anumit domeniu vor avea practic în continuare diferenţe majore în salariile de încadrare în structura dată'', a spus Hossu.

Şeful Sindicatului Național al Polițiștilor, Toader Paraschiv, s-a declarat la rândul său mulţumit parţial de rezultatul discuţiilor.

''Din punctul nostru de vedere, noi am obţinut cel puţin eliminarea unei mari disfuncţionalităţi din sistem. Faptul că după 2009 a rămas o sumă compensatorie pentru 30% şi pentru 70% nu, şi acum, practic, s-a rezolva, cel puţin în stadiul de promisiune'', a spus reprezentantul poliţiştilor.

Leonard Bărăscu, preşedinte CNSLR Fraţia, a declarat că din punctul său de vedere cei pe care îi reprezintă vor obţine ceea ce şi-au dorit.

''Sunt foarte putine zonele în care trebuiau făcute corecţii. Cele mai mari erau în domeniul Sănătăţii. Şi atunci normal că cei mai mulţi bani au mers către Sănătate să repare aceste corecţii şi care, într-adevăr, din ceea ce am văzut, din punctul de vedere al Federaţiei Sanitas rezolvă ceea ce noi ne-am dorit''', a spus Leonard Bărăscu.

 

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close