Antena 3 CNN Actualitate Recursul lui Antonie Solomon, amânat: Primarul rămâne în arest (VIDEO)

Recursul lui Antonie Solomon, amânat: Primarul rămâne în arest (VIDEO)

Recursul lui Antonie Solomon, amânat: Primarul rămâne în arest (VIDEO)
05 Mar 2010   •   09:52

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au amânat, vineri, recursul în cazul primarului Craiovei, Antonie Solomon. Acesta rămâne, astfel, după gratii până la următorul termen de judecată, stabilit pentru luni, 8 martie.

Avocaţii lui Solomon înaintaseră recurs la decizia Tribunalului Argeş privind judecarea primarului în stare de arest. În faţa magistraţilor, aceştia au susţinut că nu au avut timp să pregătească apărarea.

Antonie Solomon a fost adus la Curtea de Apel cu mâinile încătuşate şi sub escortă. Întrebat ce speranţe are, el a răspuns: "Justiţia şi Dumnezeu, în primul rând".

Primarul Craiovei le-a transmis şi un mesaj susţinătorilor săi: "Multă sănătate şi La Mulţi Ani".

Simpatizanţii lui Solomon continuă să îşi arate sprijinul pentru primarul lor, în toate formele. Manifestaţii, scandări în stradă, rugăciuni şi chiar cântece. Problemele primarului, acuzat de luare de mită, fals şi uz de fals par că abia au început. Solomon a intrat şi în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Câteva sute de angajaţi ai Primăriei Craiova şi ai instituţiilor din subordine au ieşit pentru a doua zi în stradă în semn de solidaritate cu edilul Antonie Solomon. Joi seară, oamenii s-au adunat pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu".

Peste 50 de enoriaşi prezenţi la slujba de la Biserica de la Leamna s-au rugat pentru eliberarea edilului.

Între timp, Agenţia Naţională de Integritate verifică averea primarului Craiovei. Inspectorii de integritate vor cerceta modul în care edilul a intrat în posesia celor 200.000 de euro găsiţi în locuinţa sa de procurorii DNA.

Antonie Solomon a primit miercuri mandat de arestare pentru 29 de zile. El este acuzat că ar fi luat mită 50.000 de euro pentru a facilita construcţia unui hypermarket PIC în Craiova.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: antonie solomon arest magistrati
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close