Antena 3 CNN Actualitate Regele Cioabă, cadou pentru Regele Charles al III-lea: "De la rege pentru rege"

Regele Cioabă, cadou pentru Regele Charles al III-lea: "De la rege pentru rege"

Dorin Cioabă, autoproclamat rege internaţional al rromilor, a vrut neapărat să îl întâlnească pe Regele Charles al III-lea. Cu această ocazie, i-a oferit şi un cadou inedit monarhului britanic.

Regele Cioabă, cadou pentru Regele Charles al III-lea: "De la rege pentru rege"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   15:09

"Regele" Dorin Cioabă şi-a dorit să îl cunoască pe Regele Charles al III-lea, iar cu ocazia aceasta, i-a oferit şi un cadou inedit: o căldare şi o plachetă cu mesajul  "de la rege pentru rege".

În contextul scăderii interesului pentru integrarea rromilor din partea Uniunii Europene, Dorin Cioabă crede că Regele Charles al III lea poate reprezenta un promotor al cauzei rromilor în întreaga lume.

"Mi-am dorit de foarte mult timp să îl cunosc pe Majestatea Sa. I-am adus o căldare, pentru că eu fac parte din neamul căldărarilor, cu steagul nostru, al rromilor, steagul verde-albastru, steagul tradiţional.

Eu cred că Majestatea cunoaşte culorile noastre, ale steagului. Este această căldăre, cu un mic vas şi am făcut şi această plachetă de la rege pentru rege.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mesajul nostru este ca prin vocea lui să pune puţină presiune pe instituţiile europene să ajute rromii care trăiesc în ţările pe care Majestatea Sa le are în administrare", a declarat Dorin Cioabă.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close