Regele Cioabă vrea ca romii să construiască zidul dintre SUA și Mexic. Reacția ambasadorului Hans Klemm

de D.G.    |    31 Ian 2017   •   18:17
Regele Cioabă vrea ca romii să construiască zidul dintre SUA și Mexic. Reacția ambasadorului Hans Klemm

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat marţi, la o întâlnire cu presa la Galaţi, că nu avea cunoştinţă despre scrisoarea autointitulatului rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, către preşedintele Donald Trump prin care îi transmite că romii vor să muncească la construirea zidului dintre SUA şi Mexic, dar că probabil liderul de la Casa Albă ar prefera ca americanii să construiască acest lucru, potrivit Agerpres.

"Este o noutate pentru mine, nu cunoşteam acest lucru (scrisoarea lui Cioabă către Trump n.red.) Nu pot să comentez, însă pot spune că din declaraţiile anterioare ale preşedintelui Trump probabil că ar prefera ca americanii să construiască acest lucru (zidul dintre SUA şi Mexic n.red.)", a spus Klemm.

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, i-a transmis o scrisoare preşedintelui american Donald Trump în care precizează că romii vor să muncească la construirea zidului dintre SUA şi Mexic, deoarece aceştia nu au de lucru şi situaţia lor financiară este ''foarte precară''.

Cioabă îi mai spune preşedintelui Trump că romii, care sunt buni meşteşugari în prelucrarea fierului, se oferă să lucreze la un preţ scăzut.

''Cu ocazia învestirii dumneavoastră în funcţia de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, naţiunea romilor pe care o reprezint vă transmite să aveţi putere în munca ce o veţi depune, iar Dumnezeu să vă Binecuvânteze deciziile pe care le veţi lua cu privire la pace şi prosperitate la nivel internaţional. Totodată doresc să vă asigurăm că naţiunea pe care o reprezint vă poate sprijini în proiectele dumneavoastră; iar prima ofertă de colaborare pe care o lansăm este aceea de a executa, împreună cu membrii etniei, zidul dintre America şi Mexic. Oferta de execuţie este la un preţ scăzut datorită faptului că naţiunea romă nu are de lucru iar situaţia financiară a romilor este foarte precară. Nu în utimul rând vă aducem la cunoştinţă că romii sunt buni meşteşugari în prelucrarea fierului, putând astfel executa şi proiecta lucrarea pe care doriţi să o realizaţi'', se arată în scrisoare.

Preşedintele american Donald Trump a semnat pe 25 ianuarie ordinul executiv privind construcţia unui zid la graniţa dintre Statele Unite ale Americii şi Mexic, care are o lungime de aproximativ 3.200 de kilometri. Preşedintele SUA a afirmat, într-un interviu difuzat recent de televiziunea ABC News, că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele şase luni, iar planificarea acestora va demara imediat.

Parteneri
x close