Antena 3 CNN Actualitate Religie Pelerinaj în București, la moaștele Sfinților Pantelimon și Nectarie

Pelerinaj în București, la moaștele Sfinților Pantelimon și Nectarie

Sute de credincioşi au venit în București pentru a se ruga la moaştele aduse la Parohia Sfântul Pantelimon. Este vorba despre moaştele Sfântului Nectarie şi Sfântului Pantelimon. Enoriaşii au venit cu candele aprinse, icoane şi flori.

Pelerinaj în București, la moaștele Sfinților Pantelimon și Nectarie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   10:22

Credincioșii din toată țara merg să se închine la moaștele aduse la Parohia Sfântul Pantelimon din București. Este vorba despre moaștele Sfântului Nectarie și moaștele Sfântului Pantelimon.

Despre Sfântul Pantelimon se știe faptul că este unul dintre cei mai iubiți sfinți tămăduitori, acesta fiind numit și ”doctor fără de arginți”, întrucât darul vindecărilor sale nu poate avea preț, spun credincioșii.

Este ocrotitorul medicilor, fiind un tămăduitor al bolnavilor și, de asemenea, mai multe spitale și așezăminte poartă numele acestui sfânt.

Despre Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina se știe că a viețuit în această lume asemenea unui înger, iubind rugăciunea, postul și smerenia. Credincioșii se roagă la moaștele acestuia pentru a fi scăpați de boli grave.

În credința populară, Sfântul Pantelimon este cel care apără lanurile de furia naturii, oamenii, de boli și este ocrotitorul celor care pornesc la drum.

Fiind sărbătoare, se spune că nu este bine ca oamenii să meargă să muncească la câmp și este bine să meargă la biserică să se roage, pentru că dorințele se vor îndeplini.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close