Antena 3 CNN Actualitate Restricții de circulație în București, în weekend. Lista zonelor afectate şi a rutelor alternative

Restricții de circulație în București, în weekend. Lista zonelor afectate şi a rutelor alternative

Circulația rutieră va fi restricționată în weekend în mai multe zone din București, pentru că au loc mai multe evenimente caritabile de alergare și filmări. 

Restricții de circulație în București, în weekend. Lista zonelor afectate şi a rutelor alternative
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    27 Mai 2023   •   08:20

"Simfonia Apei" se desfășoară în perioada 19 mai – 1 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în Piața Unirii – zona fântâni, între orele 20.30 – 22.30 în lunile mai și august, între orele 21.00 – 23.00 în lunile iunie și iulie și între orele 19.30 – 21.30 în lunile septembrie și octombrie. 

În aceste intervale, se va restricționa traficul rutier, gradual, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Rute ocolitoare:

- Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu

- Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii

- Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

"Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană" aduce restricții, în zilele de 27 și 28 mai 2023, pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, fără afectarea traficului rutier în intersecțiile din capetele segmentului restricționat.

Se va restricționa circulația vehiculelor, în perioada menționată, în intervalul orar 09.00-23.00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecțiile cu Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta, Str. Știrbei Vodă.

Totodată, se va permite circulația pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Știrbei Vodă și Str. Dem. I. Dobrescu.

Perimetrele restricționate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcționați către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, pe următoarele străzi:

- Str. Frumoasă, între Str. Sevastopol și Calea Victoriei

- Str. Gina Patrichi, între Bd. Lascăr Catargiu și Calea Victoriei

- Calea Griviței, între Str. C-tin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către Str. Banului.

Rute alternative:

- Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței

- Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

În perioada 26 – 28 mai, se va organiza evenimentul cultural în cadrul implementării Proiectului "Femei pe Mătăsari", constând în concerte, prezentări de modă și spectacole de teatru, expoziții și ateliere de lucru, informează Brigada Rutieră.

Astfel, în perioada 26 mai, ora 16.00, până în data de 28 mai, ora 23.00, se va restricționa traficul rutier pe Str. Mătăsari, segmentul cuprins între Str. Matei Voievod și Bd. Pache Protopopescu, precum și pe străzile ce acced către Str. Mătăsari, în acest tronson.

Organizatorul va permite accesul auto al riveranilor precum și cel al autospecialelor destinate situațiilor de urgență.

Evenimentul ciclist "Cu bicicleta la mare" se va desfășura după următorul program:

- între orele 07.30 - 08.30, adunarea participanţilor în parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51

- între orele 08.50 – 09.25, deplasarea participanților pe următorul traseu: parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51(Bd. Theodor Pallady) – Str. Victor Branuer – Drumul Gura Arieșului – Drumul Gura Bădicului – Drmul între Tarlale – Șos. Gării Cățelu – DN3 – Brănești.

Deplasarea participanţilor la turul ciclist se va face pe partea carosabilă, pe banda I de circulaţie.

De asemenea, pe 28 mai are loc evenimentul caritabil de alergare "Hope Run", organizat de Corpul Național al Polițiștilor. Brigada Rutieră a Capitalei va restricţiona temporar traficul rutier astfel:

- Bd. Mareșal Constantin Prezan (ambele sensuri), între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf, între orele 07:00 – 13:00

- Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, între orele 07:00 – 13:00

- Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Piața Arcul de Triumf și Piața Presei Libere (se circulă doar pe locală, pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf), între orele 07:00 – 13:00.

În intervalul orar 09.00-12.00 se va restricționa total circulația rutieră pe celelalte străzi de pe traseul competiției, precizate anterior.

Pentru ziua de duminică, 28 mai, începând cu orele 7.00, Brigada Rutieră recomandă folosirea următoarelor rute ocolitoare:

- Bd. Mărăști – Piața Montreal – Piața Presei Libere – Șoseaua București-Ploiești- Piața Charles de Gaulle – Bd. Beijing – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șoseaua București-Ploiești.

Totodată, se va filma un spot publicitar, motiv pentru care se va restricționa traficul rutier după cum urmează:

- În data de 26/27 mai a.c., în intervalul orar 00.00 – 06.00, pe Str. Varșovia, segmentul de drum cuprins între Str. Londra și Piața Quito, cu excepția riveranilor; se va restricționa traficul rutier, pe banda I din sensul giratoriu din Piața Quito către Str. Varșovia

- În data de 27 mai a.c., în intervalul orar 05.00-08.45, pe Calea Victoriei, începând de la intersecția cu str. C.A. Rosetti (intersecția Str. Știrbei Vodă – Calea Victoriei până la Str. C.A. Rosetti inclusiv, se va permite circulația) până la Bd. Regina Elisabeta, inclusiv străzile adiacente

- În data de 28 mai a.c., în intervalul orar 05.00-13.00, pe Bd. Aviatorilor, ambele sensuri de mers, segmentul de drum cuprins între Monumentul Eroilor Aerului și Piața Charles de Gaulle (în intersecția Monumentul Eroilor Aerului și în rondul de la Piața Charles de Gaulle, se va permite circulația)

- În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 05.00-10.00, în intersecția Str. Benjamin Franklin cu Str. Nicolae Golescu astfel, pe Str. Benjamin Franklin, începând de la Calea Victoriei până la Bd. Gheorghe Magheru și pe Str. Nicolae Golescu, începând de la intersecția cu Str. Episcopiei până la Str. C.A. Rosetti

- În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 05.00-22.00, pe Str. Constantin Esarcu, între Str. Episcopiei și Str. Nicolae Golescu, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close