Antena 3 CNN Actualitate Paște 2021. Autoritățile pregătesc restricții pentru noaptea de Înviere

Paște 2021. Autoritățile pregătesc restricții pentru noaptea de Înviere

Se pregătesc noi restricții începând cu această săptămână. Președintele României, Klaus Iohannis, spune că starea de alertă va fi prelungită și, odată cu aceasta, va fi mărit și intervalul în care vom avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a putea ieși din casă. Concret, noul interval va fi cuprins între ora 5 dimineața și ora 22, față de 23 cât era până acum. Pe de altă parte, șeful statului dă asigurări că Romania nu va intra în lockdown de Paște.

Paște 2021. Autoritățile pregătesc restricții pentru noaptea de Înviere
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Mar 2021   •   09:28

”Trebuie să avem grijă sa nu ne înecăm la mal! Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână din cauza numărului relativ mare de imbolnaviri și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate iar circulația pe timp de noapte care este restricționată acum de la ora 23:00 va fi restricționată mai devreme, probabil de la 22:00.

În final, un mesaj care cred că e important pentru mulți. Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a declarat Klaus Iohannis

În schimb, se lucrează la o serie de scenarii pentru noaptea de Înviere, după cum a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Deocamdată nu a spus clar dacă românii vor putea merge fizic la biserică de Înviere.

”Sunt absolut convins că măsurile pe care le luăm vor duce la scăderea numărului de cazuri, continuarea campaniei de imunizare. De asemenea îmi doresc, eu, creștin ortodox, așa m-am născut și așa vreau să mor, sunt convins că, așa cum la Crăciun am avut o colaborare foarte bună cu toate cultele, am avut structuri în teren mobilizate, cu siguranță, așa ne vom descurca şi de sărbătorile Sfintelor Paște. Printr-o colaborare cu biserica ortodoxă.

”Lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”

Așadar, autoritățile române amână decizia impunerii restricțiilor de Paște, acestea fiind stabilite în funcție de situația epidemiologică de la acel moment.

”Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei. Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a declarat secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Discuții au existat, însa un prim semnal a fost transmis chiar de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, care spun că este ireal să se pună în discuţie acum interzicerea prezenței creştinilor la Slujba de Înviere, cum s-a întâmplat anul trecut.

×
Subiecte în articol: inviere Paste Klaus Iohannis
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close