Antena 3 CNN Actualitate Reţea care se ocupa cu furtul de curent electric, destructurată de procurorii DIICOT

Reţea care se ocupa cu furtul de curent electric, destructurată de procurorii DIICOT

Reţea care se ocupa cu furtul de curent electric, destructurată de procurorii DIICOT
Sursa foto: Foto: flyingoranges.com
13 Mar 2012   •   09:03

Procurorii DIICOT au destructurat o reţea care se ocupa cu furtul de curent electric. Trei foşti angajaţi ENEL sunt suspectaţi că "aranjau" contoarele.

De serviciile reţelei au beneficiat zeci de hoteluri, cluburi şi fabrici. Printre beneficiarii reţelei se află şi un fost şef de Poliţie de Frontieră din Timişoara şi o fabrică a lui Zaher Iskandarani.

Afacerea a fost pusă pe picioare de Robert Knapp, de 43 ani, fost angajat până acum şapte ani al Electrica. Acesta era cel care umbla în contoare pentru ca sumele plătite să fie mult mai mici decât consumurile reale, aparatele înregistrând între 20 şi 40% din consumul real, potrivit pressalert.ro.

Knapp a beneficiat de sprijnul a altor două persoane, unul dintre ei fiind cititor de contoare şi cel care găsea clienţi şi un altul care-i dădea lui Knapp pansoanele necesare pentru resigilare.

Majoritatea clienţilor au fost din Timiş, dar şi din Bucureşti, Constanţa, Arad, Blaj, Sibiu sau Târgu Jiu, fiind vorba în special de mari consumatori de energie electrică – hoteluri, brutării, depozite frigo sau fabrici. Una dintre fabrici unde Knapp a umblat la contoare este cea de la Săcălaz care-i aparţine celebrului evazionist Zaher Iskandarani.

Prejudiciul stabilit până acum se ridică la sute de mii de lei, dar investigaţiile sunt doar la început.



×
Subiecte în articol: procurorii Diicot
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close