Antena 3 CNN Actualitate Reuşită medicală de excepţie în Ungaria. O femeie în moarte cerebrală a adus pe lume un bebeluş

Reuşită medicală de excepţie în Ungaria. O femeie în moarte cerebrală a adus pe lume un bebeluş

Reuşită medicală de excepţie în Ungaria. O femeie în moarte cerebrală a adus pe lume un bebeluş
Sursa foto: Foto: healthwired.com
14 Noi 2013   •   08:43

O echipă de medici a adus pe lume un bebeluş de aproape şapte luni la trei luni după ce mama sa a intrat în moarte cerebrală. În plus, ei au reuşit să salveze şi vieţile a altor patru persoane întrucât organele femeii erau, miraculos, neafectate de cele trei luni de comă.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, a făcut un atac cerebral când era însărcinată în 15 săptămâni. S-a luptat două zile pentru viaţa ei, însă a intrat în comă şi nu s-a mai trezit de atunci. Medicii au încercat să facă orice pentru a o ţine în stare stabilă. Totul pentru a îi da timp fătului să se dezvolte suficient cât să poată supravieţui după naştere. Şi au reuşit: în a 27-a săptămână de sarcină, bebeluşul s-a născut prin cezariană. A fost dus în incubator, însă pentru că avea de la naştere 1,4 kilograme, au decis să îl externeze.

Până acum au existat două cazuri raportate în literatură. Acele cazuri au supravieţuit de la săptămâna a 15-a de sarcină într-o mamă în moarte clinică. Ceea ce e special la cazul de faţă este că la acele două cazuri nu a putut fi efectuat transplant.

Deşi era în comă de trei luni, starea de sănătate a femeii era excepţională, iar organele sale erau viabile pentru transplant. E un miracol, spun medicii, pentru că organele se deteriorează extrem de mult încă din prima lună de comă.

În timp ce erau îndoliaţi pentru gravidă, membrii familiei au trebuit să ia o decizie şi să îşi depăşească emoţiile şi au decis să îi ajute pe alţii. Inima femeii, ficatul, pancreasul şi rinichii au salvat alte patru vieţi.

×
Subiecte în articol: Ungaria moarte cerebrala bebelus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close