Antena 3 CNN Actualitate Rezultatul anchetei: Procedurile au fost respectate în cazul fetiţei moarte după o operaţie de polipi

Rezultatul anchetei: Procedurile au fost respectate în cazul fetiţei moarte după o operaţie de polipi

Rezultatul anchetei: Procedurile au fost respectate în cazul fetiţei moarte după o operaţie de polipi
19 Sep 2008   •   18:25

În urma anchetei desfăşurate la Spitalul Judeţean Cluj cu privire la decesul unei fetiţe operate de polipi s-a constatat că, din punct de vedere procedural, au fost respectate toate regulile. Membrii comisiei de anchetă au ajuns la concluzia că intervenţia chirurgicală era necesară şi că toate procedurile au fost derulate corect, a declarat Cristina Ciortea, directorul spitalului.

Colegiul Medicilor Cluj urmează să se pronunţe pentru a stabili dacă e vorba de culpă medicală, după ce va primi toate analizele necesare de la Institutul de Medicină Legală Cluj. Fetiţa a murit săptămâna trecută în urma unui stop cardio-respirator. Operaţia de polipi a fost făcută la Clinica de chirurgie maxilo-facială din Cluj-Napoca de doctorul Silviu Albu, directorul Spitalului Universitar CFR.

El a spus că toate analizele care trebuiau făcute au fost normale şi că o posibilă cauză a stopului respirator ar fi putut să fie reacţia la vreuna dintre substanţele folosite la anestezie. Nu este exclusă însă nici varanta unei cauze ereditare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Colegiul Medicilor
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close