Antena 3 CNN Actualitate Românca blocată în Turcia cu cei doi copii minori a fost adusă în ţară. Alți şapte studenți Erasmus au fost preluaţi

Românca blocată în Turcia cu cei doi copii minori a fost adusă în ţară. Alți şapte studenți Erasmus au fost preluaţi

Zece cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia seara trecută. Printre ei se numără şi mama cu cei doi copii care a rămas pe câmp fără apă şi mâncare, din cauza cutremurului.

Românca blocată în Turcia cu cei doi copii minori a fost adusă în ţară. Alți şapte studenți Erasmus au fost preluaţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    09 Feb 2023   •   09:51

Avem imagini cu misiunea de repatriere a celor 10 cetățeni români care au fost repatriaţi din Turcia seara trecută. Printre ei se numără şi Mihaela Ayaz şi cei doi copii ai săi minori.

Ea este femeia care, ieri dimineață, a cerut disperată ajutor autorităților române, în direct la Antena 3 CNN. Femeia rămăsese sub cerul liber, nu avea haine şi nici mâncare. Ulterior, alți şapte studenți Erasmus, aflați într-o zonă puternic afectată, au fost şi ei preluați şi aduşi acasă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia și cei doi copii, în vârstă de 10 și 11 ani, a mers pe jos nu mai puţin de 220 de kilometri, spre Adana. Frigul și lipsa hranei le-a îngreunat și mai mult drumul. Femeia a dezvăluit că a fost contactată de Ambasada României, însă i s-a spus să vină singură până în Adana, de unde va putea pleca cu un avion.

Citeşte şi: "Am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor". O româncă şi cei doi copii ai săi au rămas în câmp, fără apă şi mâncare, după cutremurul din Turcia 

Copiii s-au odihnit pe câmp având doar o geacă, pe care au pus-o pe jos. Mai mult de atât, unul dintre aceştia a fost salvat dintre ruine. "Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni!", spunea femeia ieri.

Până acum în total 31 de români şi doi polonezi au fost repatriaţi cu aeronavele MApN.

×
Subiecte în articol: cutremur Turcia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close