Antena 3 CNN Externe "Am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor". O româncă şi cei doi copii ai săi au rămas în câmp, fără apă şi mâncare, după cutremurul din Turcia

"Am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor". O româncă şi cei doi copii ai săi au rămas în câmp, fără apă şi mâncare, după cutremurul din Turcia

O româncă din Turcia și-a pierdut locuința în urma cutremurelor devastatoare, iar acum este nevoită să doarmă, împreună cu cei doi copii ai săi, în câmp, fără apă și mâncare.

"Am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor". O româncă şi cei doi copii ai săi au rămas în câmp, fără apă şi mâncare, după cutremurul din Turcia
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2023   •   10:53

Cu lacrimi în ochi, o româncă din Turcia descrie calvarul prin care trece, împreună cu cei doi copii ai săi, după cutremurele devastatoare.

Femeia și cei doi copii, în vârstă de 10 și 11 ani, se îndreaptă, pe jos, spre Adana, iar frigul și lipsa hranei le îngreunează și mai mult drumul.

"Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig.

Mai sunt și alți cetățeni turci aici, ei ne-au luat cu ei, nu avem unde să mergem.

Este foarte frig, nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă", a spus Mihaela Ayaz.

Citește și: Echipa Antena 3 CNN, imagini exclusive din oraşele dărămate de valul seismic: "Se mai întâmplă și miracole"

Femeia a dezvăluit că a fost contactată de Ambasada României, însă i s-a spus să vină singură până în Adana, de unde va putea pleca cu un avion.

"Acum ne îndreptăm spre Adana. Am fost contactată, acum două zile, de cei de la Ambasada României. Mi-au spus să vin până în Adana, iar de acolo vom fi transportați cu un avion.

Mergem pe jos până la Adana, sunt 220 de kilometri. Suntem pe drum de luni dimineață.

Copiii s-au odihnit pe câmp, avem doar o geacă, pe care o pun pe jos. Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni!", a mai adăugat femeia.

Unul dintre copiii femeii a fost salvat dintre ruine

Mai mult, băiatul cel mare al femeii a fost salvat dintre ruine, iar în grupul care se îndreaptă spre Adana se află și alți copii.

"Eu am plecat fără încălțăminte, băiatul cel mare a fost prins sub ziduri și a fost scos a doua zi.

Ambasada României din Ankara știe de noi, dar pentru că drumurile sunt foarte rele și închise, nimeni nu se apropie.

Din cauza morților care sunt pe asfalt, nu se poate intra în oraș. Aseară am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor. Seara este foarte frig.

Suntem în jur de 60 de persoane pe câmp, dintre care și 30 de copii", a încheiat românca.

×
Parteneri
Copil de 9 ani, atacat de un câine ciobănesc pe stradă, în Bucureşti
x close