Antena 3 Actualitate De câte zile libere legale profită românii în 2016

De câte zile libere legale profită românii în 2016

de G.S.    |    26 Dec 2015   •   14:52
Românii se numără printre cei mai norocoşi angajaţi din lume într-un top al ţărilor cu cele mai multe zile libere acordate salariaţilor. Din păcate jumătate pică în weekend în 2016.
 
Reporterul Antena 3, Vasile Marcu, explică: 
 
Bun găsit! Potrivit legii, vor fi câte două zile libere pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Internaţională a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei, Ziua Naţională a României, dar şi Ziua Unirii Principatelor Române, adică 24 ianuarie. 
 
Din cele doua zile libere de la inceputul anului, doar de una ne vom bucura practic, pentru că cea de-a doua pică sâmbătă, care oricum era liberă. 
 
În 2016, Paştele cade de 1 mai, practic prima zi liberă de Paşte se suprapune cu Ziua liberă de 1 mai. Pentru Paştele catolic, zilele libere declarate sunt 27 şi 28 martie. Cu 12 sărbatori legale, România stă destul de bine în Europa la capitolul zile libere pentru angajaţi. 
 
Cele mai multe zile libere se acordă în Finlanda - 15. Spania se află pe locul al doilea cu 14 zile libere. Tot 14 zile libere au, prin lege şi angajaţii din Turcia sau Rusia. 
 
Slovacii au 13 zile libere, iar cehii, austriecii, lituanienii sau grecii au acelaşi număr ca noi, 12 sarbatori legale. Pe locurile urmatoare în clasament, se afla Croaţia, Suedia, Italia, Danemarca, Franţa - cu 11 zile libere. 
 
Polonia, Ucraina, Portugalia, Belgia, Luxemburg, Norvegia - au câte 10 zile libere. Vecinii noştri din Serbia au 9 sarbatori legale, la fel ca germanii. Marea Britanie, Olanda şi Ungaria sunt pe ultimul loc, cu 8 zile libere.
 

×
Subiecte în articol: romani calendar

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close