Antena 3 CNN Actualitate România figurează pe lista OMS a ţărilor în care s-a depistat virusul AH1N1 (FOTO)

România figurează pe lista OMS a ţărilor în care s-a depistat virusul AH1N1 (FOTO)

România figurează pe lista OMS a ţărilor în care s-a depistat virusul AH1N1 (FOTO)
Sursa foto: Gripa
29 Mai 2009   •   15:07

România a fost adăugată, în mod oficial, pe lista ţărilor în care există cazuri de gripă porcină, întocmită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce au fost descoperite trei cazuri la Bucureşti.

Rezultatele obţinute în urma testelor de laborator efectuate în România au fost trimise la Londra, pentru a primi confirmarea oficială.

Ministrul român al Sănătăţii, Ion Bazac, a confirmat, joi, încă două noi cazuri de infectare cu virusul H1N1, la copilul de un an şi două luni al femeii deja diagnosticate şi la tatăl acesteia.

Toţi cei trei pacienţi sunt internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală şi se află în stare bună, însă vor rămâne în spital, sub observaţie medicală.




Şapte dintre pasagerii care au fost în acelaşi avion cu femeia contaminată sunt sănătoşi, iar alte opt persoane aşteaptă acum verdictul anchetei epidemiologice.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a acreditat Institutul Cantacuzino din Capitală pentru a confirma noul tip de gripă, atât la nivel naţional, cât şi regional, pentru alte nouă ţări. Până în prezent, au fost primite probe din Albania, Moldova şi mai sunt aşteptate altele din Croaţia şi Serbia.

Antena3.ro


×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close