Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut de Ministrul Sănătății cu privire la stocurile de iodură de potasiu ale României

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății cu privire la stocurile de iodură de potasiu ale României

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut astăzi un nou anunț cu privire la stocurile de iodură de potasiu ale României, în contextul unei eventuale explozii nucleare în Ucraina.

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății cu privire la stocurile de iodură de potasiu ale României
Sursa foto: gandul.ro
de Ioana Mircea    |    23 Iun 2023   •   22:33

Alexandru Rafila a declarat astăzi că România are un stoc de iodură de potasiu care asigură două administrări pentru fiecare persoană eligibilă, respectiv adulţi şi copii. Declarațiile ministrului Sănătății vin în contextul în care Rusia amenință un atac asupra centralei nucleare de la Zaporojie.

"Avem un stoc care asigură pentru fiecare cetăţean eligibil din România două administrări (n.r.tablete de iodură de potasiu). Este vorba despre două administrări, pentru că se dau două comprimate de iodură de potasiu pentru persoană adultă sau pentru copil mare. Cei care beneficiază sunt în jur de 7-8 milioane”, a spus ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă la Galaţi.

Citește și: Guvernul a emis un ghid pentru români în caz de incident nuclear! Ce trebuie să faceți imediat

Acesta a afirmat că până în prezent au fost eliberate aproximativ un milion de comprimate de iodură de potasiu.

"Au fost eliberate circa un milion de doze de comprimate de iodură de potasiu. Cetăţenii decid pentru ei. Noi am făcut o campanie de informare. (…) Au termen de valabilitate de cel puţin trei ani, dacă nu mă înşel”, a susţinut ministrul.

Încă de acum un an, ministrul Sănătății i-a sfătuit pe românii cu vârsta sub 40 de ani să meargă cât mai repede la medicii lor de familie pentru a-și ridica prescripțiile pentru pastilele de iodură de potasiu.

"Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a spus Alexandru Rafila, în urmă cu un an, potrivit gandul.ro.

×
Subiecte în articol: iodură potasiu Alexandru Rafila
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close