Antena 3 CNN Actualitate Românii se sufocă de căldură, iar temperatura resimţită depăşeşte şi 50 de grade: ''Nu mai rezistăm şi cu masca ne sufocăm''

Românii se sufocă de căldură, iar temperatura resimţită depăşeşte şi 50 de grade: ''Nu mai rezistăm şi cu masca ne sufocăm''

Astăzi, România pare că s-a mutat la tropice. În fiecare colţ al ţării, temperaturile au fost extrem de ridicate. La mare, pe nisipul fierbinte sau la oraşe, pe asfaltul încins, oamenii n-au putut sta fără să se protejeze de soare. Fie că au purtat ochelari de soare şi pălării, fie că au bătut multe lichide, cel mai greu a fost în zonele aglomerate, unde masca a făcut canicula şi mai sufocantă.

Românii se sufocă de căldură, iar temperatura resimţită depăşeşte şi 50 de grade: ''Nu mai rezistăm şi cu masca ne sufocăm''
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2020   •   17:50

De câteva zile la rând, România fierbe sub valul de aer tropical, însă asta nu îi împiedică pe oameni să plece în vacanţă într-unul dintre cele mai fierbinţi locuri din ţară. Pe litoral, razele soarelui îi topesc pe turişti.

Aproape toată ţara se află sub cod galben de caniculă, până la 1 august.

Medicii recomandă să nu ne expunem la soare la orele prânzului, însă este o misiune grea pentru turiştii care vin şi stau câteva zile la mare.

Ca să facă faţă căldurii infernale, oamenii se hidratează mai des ca niciodată.

Soarele încălzeşte atmosfera şi în marile oraşe. Capitala în miezul zilei e ca un cuptor. Temperatura resimţită depăşeşte şi 50 de grade.

''La Galaţi, termometrul urcă la peste 40 de grade la umbră. Nu mai rezistăm. E foarte cald. Sunt 45 de grade afară. Şi cu masca, ne sufocăm!'', spune o vânzătoare dintr-o piaţă din Galaţi.

În mijlocul căldurii, oamenii găsesc o oază de relaxare lângă fântânile arteziene.

Doborâţi de căldură, românii înroşesc linia 112. Numărul apelurilor la ambulanţă a crescut cu 15%.

Trei persoane de peste 50 de ani au leşinat pe stradă. Pandemia îngreunează misiunile medicilor.

Valul de căldură a lovit şi în Dolj. Nu doar canicula îi sufocă pe oameni, ci şi masca.

×
Subiecte în articol: căldură canicula
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close