Antena 3 CNN Actualitate Rusia ameninţă România după cererea de a concedia angajaţi ai ambasadei de la Bucureşti: "Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns"

Rusia ameninţă România după cererea de a concedia angajaţi ai ambasadei de la Bucureşti: "Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns"

România şi Rusia sunt în plin scandal diplomatic, după ce Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 51 de diplomaţi vor fi trimişi înapoi la Moscova.

Rusia ameninţă România după cererea de a concedia angajaţi ai ambasadei de la Bucureşti: "Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2023   •   21:13

Rusia a transmis, prin vocea purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, că interpretează măsura drept un act ostil şi va răspunde în mod corespunzător României.

"Considerăm această decizie ca fiind un alt act ostil ce duce la degradarea relațiilor bilaterale care, ca urmare a eforturilor Bucureștiului, se află deja într-o stare deplorabilă.

Încercarea de a justifica astfel de acțiuni cu acuzații false la adresa Rusiei, din cauza operațiunii sale militare speciale, este ipocrită, reflectă sprijinul imoral al României pentru regimul nazist de la Kiev și contribuie la prelungirea conflictului din Ucraina și la creșterea numărului de victime și distrugeri.

Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns. Măsuri specifice vor fi anunțate în timp util", a transmis Maria Zaharova.

Citește și: Risc de holeră după inundaţiile din Ucraina. Accesul interzis la plajă pe malul Mării Negre

România a decis ca numărul diplomaților ruși din țară să fie apropiat de cel al românilor din Moscova, iar măsura a fost adoptată în conformitate cu prevederile convenției de la Viena, privind relațiile diplomatice, reflectând nivelul actual al relațiilor bilaterale, reduse drastic după declanșarea războiului împotriva Ucrainei, arată MAE.

"Oficial, Ministerul român de Externe a anunțat că ambasadorul Federației Ruse la București a fost informat de joi, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, asupra deciziei autorităților române de a reduce personalul diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România, prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice a României în Federația Rusă", a transmis MAE.

Partea rusă a fost informată, de asemenea, cu privire la faptul că are la dispoziție cel mult 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părții române.

×
Subiecte în articol: Rusia diplomati concediați România
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close