Antena 3 CNN Actualitate S-a actualizat lista ţărilor din zona verde de coronavirus. Dacă vii în România de aici, nu vei mai sta în carantină

S-a actualizat lista ţărilor din zona verde de coronavirus. Dacă vii în România de aici, nu vei mai sta în carantină

Lista ţărilor din zona verde de coronavirus a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 0.00, după ce a fost făcută publică de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Mai exact, persoanele care vin în România din statele din zona verde şi nu prezintă simptome asemănătoare COVID-19 nu mai trebuie să stea în carantină.

S-a actualizat lista ţărilor din zona verde de coronavirus. Dacă vii în România de aici, nu vei mai sta în carantină
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   10:32

Pe lista ţărilor cu zonă verde care au intrat în vigoare în această săptămână se numără: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

"Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă", se arată în comunicatul INSP transmis presei.

Coronavirus în România

Până luni, în România au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 1.634 de decese. 269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în 24 de ore în România, arată cel mai recent buletin transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Din totalul cazurilor de 26.582 de bolnavi de COVID-19, 18.912 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

De duminică până luni, au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți. În carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare acasă și se află sub monitorizare medicală.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus zona verde
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close