Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cel mai ieftin somnifer natural. Are și efecte excelente de calmare în situații de stres

Cel mai ieftin somnifer natural. Are și efecte excelente de calmare în situații de stres

Există un ceai foarte apreciat de cei care au probleme cu somnul. Iată cum se prepară corect ceaiul care este un somnifer natural ieftin şi eficient!

Cel mai ieftin somnifer natural. Are și efecte excelente de calmare în situații de stres
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2023   •   04:00

Acest ceai are și efecte excelente de calmare în situații de stres, nu doar că te ajută să dormi bine.

Aveţi nevoie de câteva coji de banane, o lingură de scorțișoară pudră, o linguriță de lavandă (sau un pliculeț de ceai) şi 1 litru de apă, scrie frunza-verde.ro

Cojile de banane proaspete se spală bine, li se taie capetele și se pun într-o tigaie unde se lasă până se înnegresc. Apoi tigaia se introduce în cuptorul încălzit la 65 grade Celsius, adică temperatura ideală de pasteurizare, și se lasă până se usucă complet.

Ceaiul care este considerat cel mai puternic somnifer natural

După ce sunt uscate, cojile se fărâmițează și se pun la fiert într-un vas cu apă timp de 12-15 minute.

Citeşte şi: Alimentul cu care poți înlocui cu succes untul. Este extrem de sănătos și protejează împotriva bolilor de inimă

După ce luați ceaiul de pe foc adăugați scorțișoară, apoi mai puteți pune la infuzat timp de câteva minute și un vârf de linguriță de flori de lavandă sau un pliculeț de ceai de lavandă.

Apoi se strecoară și se consumă ceaiul călduț înainte de culcare. În maximum 10-15 minute veți dormi buștean.

Dacă vă rămân coji de banane uscate le puteți păstra în săculeți de pânză într-un loc întunecat și răcoros.

Cojile de banană sunt un excelent tratament împotriva depresiei şi anxietăţii, fiind o sursă naturală de serotonină, substanţă responsabilă pentru starea de bine. Să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte bogate în fibre vegetale.

Ceaiul de dafin, leacul zilei de la Lidia Fecioru

Ceaiul de dafin are multiple beneficii pentru sănătate așa că putem bea ceai de dafin pentru a ameliora mai multe probleme de sănătate. Se face simplu și rapid.

"Un remediu care ne ajută la detoxifierea colonului, dar ajută și pentru oase, încheieturi, mușchi, pentru a scoate depunerile de săruri din organism. E simplu: se iau 5 gr de frunze de dafin mărunțite, uscate.

Se pun într-un ibric, se toarnă 300 ml de apă, până începe să fiarbă, dar la foc foarte mic, 10 minute. Apoi ceaiul îl turnăm într-un termos și îl lăsăm 4 ore să stea, învelit în ceva. Apoi se bea câte o lingură la un interval de timp astfel încât să bem toată cantitatea într-o zi. Ne programăm o înghițitură din oră în oră.

Facem acest lucru 3 zile la rând după care pauză o săptămână și repetăm încă o dată. Acest remediu e bun și pentru cei care au paraziți.

Ceaiul de dafin este foarte bun antiparazitar, este și antistres, ajută și la tensiunea arterială, are foarte multe calități foaia de dafin”, a spus Lidia Fecioru la Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close