Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Totul despre copiii din generaţia ''fulg de nea''. Cum îi recunoaştem

Sfat de sănătate. Totul despre copiii din generaţia ''fulg de nea''. Cum îi recunoaştem

Ați auzit de generația fulg de nea? Cel mai probabil da, însă în cazul în care nu sunteți siguri, atunci cu siguranță ați dat de copiii cărora li s-au făcut mereu toate poftele și care n-au nicio responsabiltate.

Sfat de sănătate. Totul despre copiii din generaţia ''fulg de nea''. Cum îi recunoaştem
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
06 Feb 2020   •   09:35

Psihologul Marius Zamfir a vorbit la ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea, despre cum să ne comportăm cu acești copii și unde greșesc de fapt părinții de se ajunge la o astfel de situație.

Generaţia ''fulg de nea'' se manifestă printr-o lipsă de adaptare la mediul în care trăiesc. La nivel genetic şi neurologic, creierul se dezvoltă, spunem noi, prin cantităţi de stres limitat controlat. Înseamnă stabilirea unor limite, reguli. De exemplu, copilul vrea îngheţată. Îi cumpărăm îngheţată, dar după aceea mai vrea şapte. Nu mai putem să cumpărăm şapte şi copilul se va enerva. Dacă noi stăm tari pe poziţii, copilul învaţă să facă faţă stresului zilnic. Dacă e să analizăm o zi obişnuită a noastră, a adulţilor, o să vedeţi că peste 90 % dintre activităţile zilnice în timp ce le facem, nu prea avem niciun chef să le facem şi atunci le facem cu o formă de stres. Creierul nostru a fost învăţat de mic să facă faţă stresului şi să producă hormonii stresului.Copilul care nu este stresat de mic, poate să ajungă să îşi creeze nişte blocaje la nivel mental, până la nivel de elemente din spectrul autist'', a spus Marius Zamfir.

Sfat de Sănătate. Cum sunt copiii din generaţia ''fulg de nea''

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close