Antena 3 CNN Actualitate SANCŢIUNI după moartea copilului diagnosticat greşit cu enterocolită

SANCŢIUNI după moartea copilului diagnosticat greşit cu enterocolită

SANCŢIUNI după moartea copilului diagnosticat greşit cu enterocolită
22 Apr 2015   •   12:23
Autorităţile au luat primele sancţiuni, în urma decesului unui copil de opt ani, la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, diagnosticat greşit cu enterocolită. 
 
Băiatul în vârstă de opt ani din judeţul Argeş, internat vineri la Spitalul Municipal Curtea de Argeş cu diagnosticul "enterocolită" şi mort la mai puţin de 24 de ore de la internare suferea de insuficienţă cardio-respiratorie, pneumonie şi miocardită, arată rezultatele necropsiei.
 
Medicii legişti care au făcut necropsia în cazul copilului au stabilit că băiatul avea insuficienţă cardio-respiratorie, miocardită şi pneumonie. 
 
Reporterul Antena 3, Mariana Zaharia, a explicat că sancţiunile îi vizează, în primul rând, pe cei doi medici care s-au ocupat de caz. 
 
"Vorbim de medicul care l-a primit pe copil vineri, la internare şi medicul care l-a preluat sâmbătă. Cei doi au fost suspendaţi din funcţie până la terminarea cercetărilor făcute de Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Ministerul Sănătăţii dar şi de Colegiul Medicilor. Instituţia a fost amendată cu 10.000 de lei iar la această oră, în faţa spitalului, s-au adunat zeci de persoane care vor să protesteze faţă de moartea copilului."
 
De asemenea Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Ministerul nu acceptă astfel de cazuri. 
 
"Aţi văzut de fiecare dată că Ministerul Sănătăţii nu a tolerat niciodată astfel de situaţii şi de fiecare dată ministrul şi ministerul au reacţionat. Am trimis încă de ieri Direcţia de Sănătate Publică Argeş să realizeze o anchetă şi să ne dea primele informaţii referitoare la această situaţie tragică. Au fost luate măsuri şi în cazul medicilor şi în cazul unităţii. Cred că fiecare, la locul de muncă, trebuie să fie responsabil şi să conştientizeze, mai ales în sistemul sanitar, unde discutăm despre sănătatea şi viaţa oamenilor", a explicat Oana Grigore.
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close