Antena 3 CNN Actualitate Scandal MONSTRU în comunitatea romă. Împăratul Iulian: Fraţii Cioabă nu mai sunt regi!

Scandal MONSTRU în comunitatea romă. Împăratul Iulian: Fraţii Cioabă nu mai sunt regi!

Scandal MONSTRU în comunitatea romă. Împăratul Iulian: Fraţii Cioabă nu mai sunt regi!
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    08 Sep 2013   •   11:13
Scandal fără precedent în comunitatea romă. Împăratul Iulian nu-i recunoaşte pe regii Cioabă. Fraţii Cioabă sunt contestaţi şi de regele Dan Stănescu.
 
Împăratul romilor Iulian Rădulescu susţine că fraţii Dorin şi Daniel Cioabă au fost excluşi din organizaţiile romilor, "din comunitate", iar 63 de ONG-uri şi formaţiuni politice ale etniei nu îi recunosc ca "regi ai romilor de la Sibiu"
 
"Sunt 63 de ONG-uri şi formaţiuni politice ale romilor, constituite după Revoluţia din decembrie 1989, sunt organizaţii din Sibiu, Cluj, Bucureşti, Mehedinţi, Olt, Constanţa, Argeş şi din toată ţara care nu îi recunosc pe cei doi regi ai romilor de la Sibiu, fraţii Cioabă. Noi am luat această decizie, iar hotărârea va fi publicată în curând, luni sau marţi, încă sunt discuţii şi se strâng semnături. Semnăturile au fost puse pe document în timpul care a trecut de la moartea lui Florin Cioabă până acum. Cei doi regi Cioabă au fost excluşi din organizaţiile romilor, din comunitate", a declarat Iulian Rădulescu. 
Această decizie este susţinută şi de autointitulatul rege internaţional al tuturor romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu de la Costeşti-Argeş.
Împăratul romilor Iulian Rădulescu se află, duminică, în localitatea argeşeană Albeşti, unde are loc o întâlnire a romilor.
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă în 18 august, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, cu două zile înainte, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.
Astfel, Daniel Cioabă, fiul cel mic al lui Florin Cioabă, a fost încoronat rege al romilor din România, el primind coroana, sceptrul şi lanţul cu însemnele "Casei regale" care i-au aparţinut tatălui său. La rândul său, Dorin Cioabă a fost încoronat rege internaţional al romilor.
 

×
Subiecte în articol: scandal dorin cioaba

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close