Antena 3 CNN Actualitate Scandal pe mutarea armelor nucleare în România. Ioan Mircea Pascu: Nu ar putea să fie duse la Deveselu

Scandal pe mutarea armelor nucleare în România. Ioan Mircea Pascu: Nu ar putea să fie duse la Deveselu

Scandal pe mutarea armelor nucleare în România. Ioan Mircea Pascu: Nu ar putea să fie duse la Deveselu
18 Aug 2016   •   19:56

Radu Tudor afirmă că știrea potrivit căreia SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara este o a doua mare intoxicare la adresa României, după cea pusă la cale de reporterii britanici de la Sky News. Realizatorul Antena 3 spune că după părerea sa lansarea de informații false ar putea fi premeditată.

''Povestea asta nu stiu de unde a apărut. Cert este că e a doua mare intoxicare la adresa României dupa Sky News, ambele având în vedere arme.  O poveste murdară, inventată de britanicii de la Sky News, care spun că România ar alimenta cu arme zone de conflict, lucru care, nu-i așa ar fi foarte grav și ilegal, și a doua poveste, cum că s-au transferat deja pe teritoriul României arme nucleare. Și, mă întreb, cine are interesul să lanseze astfel de intoxicări, cu atât mai mult cu cât un site cu pretenții cum este EurActiv.com ar fi trebuit ca înainte să lanseze o poveste atât de importantă, un subiect care nu e nici despre roșiile din Italia, nici despre turiștii francezi din Marea Britanie - e vorba de arme nucleare, despre care ei spun că deja au fost transferate. Ceea ce presupune o chestiune secretă, un soi de complicitate între SUA, România și Turcia. Eu nu pot să înțeleg cum un site cu atât de mare pretenții lansează astfel de informații fără să verifice minimal la Washington sau la București, și dacă nu au făcut-o în preliminar eu presupun că e vorba de premeditare'', a spus Radu Tudor.

La rândul său, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu spune că informațiile lansate de EuActiv.com nu au cum să fie devărate întrucât transportul său la baza de la Deveselu nu ar avea sens.

Eu cred că este o informație pentru a produce tot felul de semne de întrebare. Ea nu este corectă, nu este nici reală. Iar faptul că acest site nu a întrebat nici la Washington, nici în altă parte, înainte să publice informația, pentru mine dovedește că nici nu avea de gând să facă acest lucru. S-a mers pe ideea că dacă se introduce o asemenea informație ea va fi și credibilă. Dar, există niște alimente care arată că lucrurile sunt într-adevăr o manipulare. Asemenea arme nu pot să fie transportate în secret și stocate la Deveselu. Pentru că ele sunt bombe de aviație și de la Deveselu nu ai cum să le duci la țintă. Dar, să nu uităm că propaganda rusă susține tot timpul că Deveselul este principala amenințare la adresa securității ruse, afirmă fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pascu.

EurActiv.com a scris joi, citând două surse independente, că SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara. Ministerul Afacerilor Externe a respins "ferm" aceste informații.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close