Antena 3 CNN Actualitate Scenariu înfricoșător de la Bruxelles în privința Turciei

Scenariu înfricoșător de la Bruxelles în privința Turciei

Scenariu înfricoșător de la Bruxelles în privința Turciei
Sursa foto: foto: pixabay.com
18 Iul 2016   •   18:55

Rapiditatea cu care s-au derulat lucrurile în Turcia după respingerea loviturii de stat indică faptul că autorităţile guvernmantale aveau deja pregătită o listă cu persoanele considerate ostile de regimul de la Ankara, a declarat comisarul european Johannes Hahn, care negociază aderarea Turciei la UE, potrivit Reuters.

Puciul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă iar autorităţile turce au reuşit, după preluarea controlului, să aresteze, până duminică, aproape 3000 de militari complotişti, ofiţeri sau simplii soldaţi, plus cam tot atâţia judecători şi procurori.

“Seamănă a ceva pregătit de dinainte. Listele erau gata, ceea ce înseamnă că fuseseră întocmite cu mult timp înainte şi urmau să fie folosite la momentul oportun. Sunt foarte îngrijorat. Este exact răul de care ne temeam cel mai tare”,a subliniat Johannes Hahn.

Subiectul a fost comentat în ediția de luni a emisiunii La ordinea zilei, de Dana Grecu, Radu Tudor și invitații acestora.

Analistul politic Bogdan Chirieac explică de ce existau deja listele cu complotiști:

''La sfârșitul acestei luni urma să aibă loc epurarea ''guleniștilor'' (n.r. susținătorii imamului Fethullah Gülen). Acesta este și motivul pentru care s-a încercat lovitura de stat. Listele sunt făcute de multă vreme'', a spus Chirieac.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close