Antena 3 CNN Actualitate Scrisoarea unui derbedeu: Cuvântul "ultras" ar trebui să fie sinonim cu iubirea, nu cu huliganismul

Scrisoarea unui derbedeu: Cuvântul "ultras" ar trebui să fie sinonim cu iubirea, nu cu huliganismul

Scrisoarea unui derbedeu: Cuvântul "ultras" ar trebui să fie sinonim cu iubirea, nu cu huliganismul
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Ian 2012   •   14:39
Un suporter român anonim a publicat pe internet o scrisoare menită să schimbe percepţia populaţiei asupra "ultraşilor", după violenţele din Piaţa Universităţii.

Acesta este revoltat faţă de faptul că majoritatea oamenilor asociază mişcarea ultras cu huliganismul şi îi cataloghează drept derbedei pe cei care merg la stadion să îşi susţină echipa iubită.

"Scrisoarea unui derbedeu", aşa cum a fost numită, se adresează în principal celor care îi consideră golani pe suporterii echipelor de fotbal.
 


Cinci zile din şapte, cravata nu lipseşte din vestimentaţia mea zilnică. În timpul săptămânii urmez cu interes doua facultăţi, ba chiar am note de care nu mi-e nici măcar puţin ruşine. Pe lângă studii, încerc să mă şi întreţin, căci nu mă simt comod să trăiesc pe spatele părinţilor. Cazierul mi-e curat, impozitul l-am plătit şi încerc de fiecare dată să respect limita de viteză. În mod normal ar fi o situaţie de lăudat. Dar pentru faptul că în weekend cânt pentru două culori, toate aceste laude se transformă în ură. Gata. Nu mai sunt student, nu mai am simţ civic, nu mai îmi pasă de familia mea. Mă concepeţi drept un huligan.

Autorul scrisorii ţine să explice ce înseamnă de fapt un ultras.

Ultras înseamnă mult mai mult decât simpla prezenţă într-o galerie. Ultras înseamnă mult mai mult decât o torţă aprinsă, mult mai mult decât prezenţa la un meci în deplasare. Ultras înseamnă sacrificii pentru echipa favorită. Cuvântul ultras ar trebui să fie sinonim cu iubirea, nu cu huliganismul.

Manifestul tânărului vine la doar câteva zile după ce mai mulţi suporteri ai unor echipe de fotbal au provocat haos la protestele din centrul Capitalei. Mulţi dintre ei au fost reţinuţi după ce au aruncat cu pietre către forţele de ordine şi au devastat mai multe bănci şi centre comerciale.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close