Antena 3 CNN Actualitate Șef Serviciu Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 6, prins în flagrant luând mită pentru documente | Anunţul DNA

Șef Serviciu Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 6, prins în flagrant luând mită pentru documente | Anunţul DNA

Un șef de serviciu din Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 6 e bănuit că a cerut mită ca să pună la dispoziția unei persoane documente despre imobile cu situație incertă sau solicitări ale DNA legate de dosare cu fraude imobiliare.

Șef Serviciu Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 6, prins în flagrant luând mită pentru documente | Anunţul DNA
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   16:38

Procurorii DNA anunță că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 noiembrie 2023, a lui Adam George Marius, șef Serviciu managementul documentelor și comunicare instituțională în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6, pentru luare de mită, în formă continuată, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată și favorizarea făptuitorului.

În perioada 16.10. – 23.11.2023, Adam George Marius ar fi pretins și primit de la o persoană, în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei și 4.500 de euro pentru a pune la dispoziția acesteia mai multe documente emise de Direcția Națională Anticorupție prin care se solicitau informații de la D.G.I.T.L. Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile.

În același context, Adam George Marius urma să-i furnizeze martorului și documente ce vizau 37 de imobile cu situație juridică incertă ori contribuabili care și-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante și a-i facilita acestuia din urmă obținerea dreptului de proprietate asupra lor.

Șef Serviciu Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 6, prins în flagrant luând mită pentru documente | Anunţul DNA

În data de 23.11.2023, Adam George Marius a primit suma de 4.500 euro, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

Anterior, în perioada septembrie–noiembrie 2022, Adam George Marius, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcția Națională Anticorupție într-un alt dosar penal, a adus la cunoștința martorului despre existența cercetărilor penale în curs, desfășurate cu privire la angajații unui birou notarial și la apropiații acestora și a remis acestuia documentele respective.

Adam George Marius urmează să fie prezentat vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close