Antena 3 CNN Actualitate Şeful de la Sănătate, despre farmacia politicienilor: Este o prostie

Şeful de la Sănătate, despre farmacia politicienilor: Este o prostie

Şeful de la Sănătate, despre farmacia politicienilor: Este o prostie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Oct 2013   •   15:58
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a spus că, din punctul lui de vedere al cetăţeanului, decizia privind redeschiderea unui punct farmaceutic în Parlament, în care să fie vândute medicamente mai ieftine cu 20% decât pe piaţă, este incorectă şi este o prostie.
 
"Nu comentez ce face Parlamentul, vă rog.  Eu nu am fost la decizia Biroului Permanent", a declarat ministrul Sănătăţii, întrebat despre decizia Legislativului, precizând că, din câte ştie el, la Parlament există un punct de lucru al unei farmacii a Centrului de de Diagnostic şi Tratament Bucureşti, informează Mediafax
 
El a mai declarat că, în calitate de cetăţean, consideră că această decizie este "o prostie". "Nu sunt interesat de subiect, dar eu cred că este o prostie. O părere personală de cetăţean: nu cred că este o decizie corectă, dar ei hotărăsc", a mai spus ministrul Eugen Nicolăescu, marţi.
 
Luni, conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat redeschiderea punctului de eliberare a reţetelor medicale pentru demnitari şi angajaţi din Palatul Parlamentului, care va asigura medicamentele de maximă urgenţă, reduse cu 10 - 20 la sută faţă de preţul pieţei, şi unde orice medicament poate fi adus în două - patru ore.
 
Decizia a stârnit vii controverse, chiar printre parlamentari. Astfel, deputatul PNL Horia Cristian a spus că se delimitează de beneficiile decise, în timp ce preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a spus că este un lucru bun pentru angajaţi şi că nu este vorba de niciun beneficiu.
 
După anunţarea deciziei, reprezentanţii pacienţilor au spus că şi aceştia vor să fie trataţi ca politicienii şi să aibă medicamente reduse cu 10-20%. 


 

 

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close