Antena 3 CNN Actualitate Șeful DNA: Legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul ”va stimula activitatea infracțională”

Șeful DNA: Legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul ”va stimula activitatea infracțională”

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a declarat, joi, că legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul „va stimula activitatea infracțională”. Acesta a precizat că, deși se discută acum despre modificarea legii, aceasta și-a produs deja efectul și se va aplica legea penală mai favorabilă.

Șeful DNA: Legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul ”va stimula activitatea infracțională”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    20 Mai 2021   •   21:44

„Este și o lege bună și o lege rea, depinde care sunt efectele mai bune sau mai rele. Ajută la recuperarea prejudiciilor, dar eu cred că va stimula infracționalitatea și cu cât infracționalitatea va fi mai mare cu atât vor avea posibilități să achite sumele de bani pe care le-au sustras de la bugetul public.

Deci este o stimulare a activității infracționale în așa mod încât se știe statistic că noi nu vom descoperi niciodată toate faptele de evaziune fiscală săvârșite de o persoană pe care o prindem și atunci de fiecare dată se va putea aprecia că, dacă fac evaziune fiscală și voi fi prins, voi plăti cu un procent de 20% în plus”, a afirmat procurorul-șef al DNA pentru Europa FM

Deși se discută modificarea acestei legi, cei care au produs evaziune fiscală până acum vor putea să plătească penru a scăpa, a menționat Bologa.

„Acum se discută la nivel public că se va modifica această lege. Legea și-a produs efectul și se va aplica legea penală mai favorabilă. Toată evaziunea fiscală săvârșită azi sau când va intra în vigoare modificarea, cei cercetați sau trimiși în judecată vor putea să plătească și vor scăpa. Numai de la modificări în viitor…”, a explicat șeful DNA.

×
Subiecte în articol: DNA evazionisti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close