Antena 3 CNN Actualitate Serviciul 112 a dat din nou greş. Autorităţile s-au chinuit câteva ore să găsească două persoane care s-au rătăcit pe un câmp

Serviciul 112 a dat din nou greş. Autorităţile s-au chinuit câteva ore să găsească două persoane care s-au rătăcit pe un câmp

Serviciul 112 a dat din nou greş. Autorităţile s-au chinuit câteva ore să găsească două persoane care s-au rătăcit pe un câmp
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2014   •   12:46

Serviciul 112 a dat din nou greş, de data aceasta în Constanţa. Autorităţile s-au chinuit câteva ore să dea de urma a două persoane care s-au rătăcit în nămeţi, între localităţile Corbu şi Săcele.

Oamenii au sunat la 112 de pe telefoanele mobile, dar nu au putut fi localizaţi decât după ce le-au spus salvatorilor că se află în apropierea unor stâlpi de electricitate.

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că, în cazul celor două persoane care s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, operatorul ISU care a preluat apelul de la aceştia a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localităţile Săcele şi Corbu, dar, din cauza vizibilităţii foarte scăzute, nu şi-au putut da sama unde sunt. Ei au sunat la 112 şi singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.

"A fost luată legătura cu Enel, pentru a vedea în ce zonă se află stâlpul respectiv, iar în ajutorul lor au pornit militari ai ISU Dobrogea şi jandarmi", a spus primarul din Corbu.

La rândul lor, reprezentanţii ISU afirmă că cele două persoane rătăcite au sunat la 112 în jurul orei 9.00, fără a putea preciza locul unde se află. Ele au spus doar că se află pe un câmp înzăpezit, între comunele Săcele şi Corbu, iar ulterior ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.

Secretarul de stat în MAI Read Arafat a declarat pentru Mediafax că cele două persoane sunt localizate, iar echipajele de intervenţie au plecat spre acestea.


×
Subiecte în articol: STS
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close