Antena 3 CNN Actualitate Sicriul lui Florin Condurăţeanu, mutat la capela Cimitirului Bellu. "Telefon peste moarte", poezia îndrăgită de marele jurnalist

Sicriul lui Florin Condurăţeanu, mutat la capela Cimitirului Bellu. "Telefon peste moarte", poezia îndrăgită de marele jurnalist

"Eu am crezut că Ţuţu e nemuritor". Sunt vorbele pe care, cu glas tremurat, Marius Tucă le-a folosit pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Florin Condurăţeanu. Pe la catafalcul renumitului jurnalist au trecut, rând pe rând, familia şi prietenii. Cu toţii l-au elogiat pentru modul în care şi-a trăit viaţa, dedicată fericirii celor din jur şi ajutorării care aveau nevoie.

Sicriul lui Florin Condurăţeanu, mutat la capela Cimitirului Bellu. "Telefon peste moarte", poezia îndrăgită de marele jurnalist
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2021   •   20:17

Soţia lui Florin Condurăţeanu este devastată şi nu ştie cum va putea trece peste moartea soţului, având în vedere relaţia pe care o aveau şi de cât timp erau împreună. I-a fost alături în toate momentele, atât grele cât şi frumoase. A fost cea care i-a susţinut fiecare capriciu. 

Florin Condurăţeanu va rămâne în inimile tuturor, drept jurnalistul care şi-a iubit enorm meseria. Şi-a iubit cu toată pasiunea ţara şi semenii şi care i-a învăţat pe cei din jur, ce înseamnă respectul şi demnitatea.

Până să scrie ultimul articol, Țuțu părea al nimănui. Și de fapt e al tuturor. Râdeam tot timpul. Lecțiile lui erau despre viață, despre gazetarie. Întotdeauna avea mereu o amintire, o povestire, cu care să te facă să razi sau să te pună pe gânduri.

Marius Tucă a izbucnit în lacrimi, povestind despre Florin Condurățeanu

"Până să scrie ultimul articol, Țuțu părea al nimănui. Și de fapt e al tuturor. Râdeam tot timpul. Lecțiile lui erau despre viață, despre gazetarie. Avea mereu o amintire, o povestire, cu care să te facă să razi sau să te pună pe gânduri. Faptul că el era acolo, era cel mai important, dar imaginiţi-vă că ne vedeam în fiecare zi şi ne-am văzut 20 de ani în fiecare zi, de dimineaţa până seara şi asta a fost..", a spus Marius Tucă.

Florin Condruţeanu era de profesie om bun

Ţuţu, cum ne plăcea să îl alintăm, ar fi putut face orice meserie care implică dorinţa de a face bine, pentru că el asta făcea. Ajuta oameni. De la un sfat spus blând cu vorbe alese, dar îmbinate, în aşa fel încâ să priceapă oricine, până la intervenţia pentru un consult, la cei mai mari medici din ţară.

Zeci de persoane au trecut pragul Casei Presei, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al jurnalistului. I-au aprins o lumânare, i-au adus buchete de flori sau coroane şi au rostit o rugăciune pentru sufetul celebrului om de televiziune.

Florin Condurăţeanu va fi înmormântat mâine, în Cimitirul Bellu din Capitală

Miercuri, la ora 19.00, trupul lui Florin Condurăţeanu va fi transportat la Capela Cimitirului Bellu din Bucureşti, urmând ca la ora 21.00 să aibă loc o ceremonie religioasă.

Ceremonia finală va avea loc joi, 1 iulie, de la ora 12:00.

Cu lacrimi în ochi, fiul lui Florin Condurăţeanu a ţinut să mulţumească tuturor celor care au fost alături de familia îndurerată, invitându-i pe toţi cei care doresc să îi fie alături pe ultimul drum, la ceremoniile de la Cimitirul Bellu.  

"Telefon peste moarte", poezia îndrăgită pe care o recita mereu Florin Condurăţeanu

În exclusivitate la Antena 3, Andrei Păunescu a recitat o poezie semnată de marele poet Adrian Păunescu. 

"În lumea numelor străine
mă simt şi eu un străinez,
iau telefonul lângă mine
şi n-am ce număr să formez.
 
Trăiesc fără speranţă drama
că neamul meu acum e frânt,
mi-e dor de tata şi de mama,
dar nu au număr la mormânt.
Mi-e dor de tata şi de mama,
dar nu au număr la mormânt.

De convorbiri cu ei sunt gata
şi în necunoscut mă zbat,
îi sun pe mama şi pe tata,
dar crucea sună ocupat.
 
Au numere secrete parcă
şi aparatul n-are ton,
deodată aflu şi tresar că
nici moartea n-are telefon.
Deodată aflu şi tresar că
nici moartea n-are telefon.

Mi-e dor de voi, părinţi din moarte,
cu lacrimi bine vă cuvânt,
şi uit că aţi plecat departe
şi n-aveţi roaming sub pământ.

Formez un număr oarecare,
întreb precipitat de voi,
dar ştiu că mort e cel ce moare
şi nu mai vine înapoi.
Dar ştiu că mort e cel ce moare
şi nu mai vine înapoi.

Şi vai, de-atâta timp încoace
vă chem şi-n visuri să v-ascult,
dar iarba pe morminte tace
cu număr desfiinţat demult.

Şi dacă o să ţinem minte,
probabil când o fi să mor,
am să vă caut în morminte
pe-un număr de interior.
Am să vă caut în morminte
pe-un număr de interior".


 

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close