Antena 3 CNN Actualitate Simona Halep, pozitivă la testul anti-doping de la US Open 2022: "Mă simt complet confuză și trădată"

Simona Halep, pozitivă la testul anti-doping de la US Open 2022: "Mă simt complet confuză și trădată"

Simona Halep a transmis un mesaj după ce a fost notificată că a picat un test anti-doping la US Open 2022: "Voi lupta până la capăt"

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2022   •   17:03

Potrivit sportivei, vestea a venit ca un şoc şi neagă că ar fi consumat intenționat substanțe interzise. Aceasta a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca adevărul să iasă la iveală. 

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

"Ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte"

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacție a Simonei Halep (31 de ani, locul 9 WTA).

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis pentru un test pozitiv făcut la US Open din acest an. Fostul număr 1 mondial anunțase anterior că își încheie sezonul.

Ce este Roxadustat

Roxadustat, vândut sub marca Evrenzo, este un medicament anti-anemie. Roxadustat este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Substanța a fost Introdus pe lista WADA (World Anti-Doping Agency) în 2011. 

Ilie Năstase, reacţie în cazul Simonei Halep

"La noi singurul drog era când aveai un pahar de vin mai mult. Să conteste testul. Trebuie să așteptăm să vedem exact ce s-a întâmplat, să nu fie cumva vreo greșeală", a spus şi Ilie Năstase, fost lider ATP.

Medic sportiv, despre Roxadustat

Pompiliu Popescu, fost medic al echipei naționale de fotbal, a explicat ce este Roxadustat.

"Este o substanță anabolizantă care sporește puterea în efort. Ele sunt menite să aducă un plus de energie. Sportivul are obligația că să se asigure că tratamentele pe care le ia nu conţin substanțe dopante. Eu mă îndoiesc că Simona Halep are medic personal.

La control sportivul primește sancţiuni, nu medicul. Sunt două probe A şi B. Dar probabilitatea ca proba B să fia alta ca proba A este de 0.1% deci nu există nicio șansă. De aici urmează o sancțiune pe care Federaţia o aplică şi consecințele pe plan mondial ale notorietății sportivei", a spus dr. Pompiliu Popescu, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Simona Halep US Open test antidrog
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close