Antena 3 Actualitate Sinteza zilei: Un fost șef al comisiei de inventariere a arhivei SIPA rupe tăcerea. Dezvăluiri uluitoare

Sinteza zilei: Un fost șef al comisiei de inventariere a arhivei SIPA rupe tăcerea. Dezvăluiri uluitoare

22 Mai 2017   •   22:06
Sinteza zilei: Un fost șef al comisiei de inventariere a arhivei SIPA rupe tăcerea. Dezvăluiri uluitoare

Fostul judecător Marius Iosif, fost președinte al comisiei de inventariere a arhivei SIPA, în perioada iunie 2007 - decembrie 2008, a vorbit, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, despre scandalul care a acaparat sistemul de justiție.

Marius Iosif a arătat că, în perioada în care a fost în fruntea comisiei, nu a descoperit urme ale unor activități ilicite în legătură cu arhiva SIPA, ci doar urmele activităților efectuate de precedentele comisii.

Fostul judecător a arătat că acea comisie a elaborat un regulament strict care le permitea desfășurarea activității în așa fel încât să fie toți membrii prezenți în momentul accesării arhivei SIPA.

”Nu am avut sentimentul sau dovezi ale unei activități ilicite ilegale cu privire la pătrunderea în acest spațiu. (...) Nu pot să stabilesc dacă arhiva a fost spartă, era un spațiu securizat pe două niveluri”, a precizat Marius Iosif.

De asemenea, fostul magistrat a precizat că, în perioada în care a fost la conducerea comisiei de de inventariere, arhiva SIPA se afla în sediul Administrației Penitenciarelor, după ce fusese mutată din sediul Ministerului Justiției.

Arhiva SIPA a fost readusă în atenţia publică de Dan Andronic, acesta susţinând, într-un articol publicat pe evz.ro, că arhiva ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Informaţiile au fost negate atât de Monica Macovei, cât şi de Cristi Danileţ.

 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close