Antena 3 CNN Actualitate Social Ajunul Anului Nou. Obiceiuri și superstiții de Ajunul Anului Nou

Ajunul Anului Nou. Obiceiuri și superstiții de Ajunul Anului Nou

Ajunul Anului Nou. Obiceiuri și superstiții de Ajunul Anului Nou
31 Dec 2016   •   00:16

Ajunul Anului Nou. Google sărbătorește Ajunul Anului Nou cu un Doodle aparte, unul menit să marcheze ultima zi a anului. Amintește-ți în Ajunul Anului Nou de superstițiile care însoțesc aceste momente. Ajunul Anului Nou.

Ajunul Anului Nou. Ce faci la miezul nopții

Ajunul Anului Nou La miezul noptii de Anul Nou trebuie sa deschideti usa, pentru ca anul vechi sa iasa, iar cel nou sa intre.

Pestele este una din mancarurile menite sa iti aduca prosperitatea si sa-ti asigure o trecere lina si usoara in anul care vine. Ajunul Anului Nou

In noaptea dintre ani si pe 1 ianuarie nu se plange. Traditia spune ca aceia care plang in prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

Ajunul Anului Nou Politicoșii au noroc

Ajunul Anului Nou Cine este politicos si manierat de Anul Nou va fi tot timpul asa, de aceea se spune ca in noaptea de Revelion trebuie evitate atat discutiile in contradictoriu si limbajul licentios sau brutal, cat si povestirile cu fantome sau morti. In afara de faptul ca nu sunt deloc placute, acestea atrag si ghinionul.

De asemenea, se mai spune ca, pentru un an imbelsugat este bine ca la miezul sampanienoptii pe masa sa fie pahare si farfurii pline. Paharele, farfuriile si buzunarele goale sunt semnele unui an sarac, considera superstitiosii.

Desi putini agreeaza ideea, se spune ca aceia care lucreaza in prima zi a anului au mai multe sanse de a avansa in cariera in perioada urmatoare. Insa, paradoxal, sa demarezi un proiect de amploare in acea zi este curat ghinion.

Ajunul Anului Nou Pentru dragoste si prosperitate, pentru sanatate si veselie in anul ce vine este bine ca la miezul noptii sa dansati in aer liber, cel mai bine in jurul unui copac.

Ajunul Anului Nou Ce fac fetele care vor să se mărite

Ajunul Anului Nou Fetele care vor sa se marite in urmatoarele 12 luni ar fi bine ca prima persoana pe care o vad de la geamul dormitorului sa fie un barbat.

Consuma un mar in ajunul Anului Nou si vei avea parte de sanatate pe tot parcursul anului, ne invata traditia.

Ajunul Anului Nou Si strugurii au o semnificatie aparte in seara de Revelion. Fiecare din cele 12 boabe de struguri consumate de Revelion semnifica prosperitatea in cele 12 luni ale anului care vor urma.

Ajunul Anului Nou Semnificația cărnii de pasăre

Ajunul Anului Nou Pe de alta parte, carnea de pasare nu este deloc considerata aducatoare de noroc. Precum pasarile de curte care scormonesc pamantul pentru a-l imprastia, tot astfel se crede ca se imprastie prosperitatea si binele din casa in care se serveste carne de pasare.

Tot in noaptea de 31 spre 1, batranii spun ca aprinderea unei lumanari sau a unei candele sub icoana pana se lumineaza de ziua are rostul de a-l indupleca pe Dumnezeu pentru a-ti da un an usor si luminos.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close