Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă în ţară! Carne de curcan din focarele de gripă aviară au ajuns în farfuriile românilor

Alertă în ţară! Carne de curcan din focarele de gripă aviară au ajuns în farfuriile românilor

Este alertă în toată ţara, după ce 17 tone de carne de curcan importate din Ungaria, din zone unde gripa aviară face ravagii, au ajuns în farfuriile românilor.

Alertă în ţară! Carne de curcan din focarele de gripă aviară au ajuns în farfuriile românilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    21 Ian 2020   •   08:49

Carnea a fost distribuită în 26 de judeţe, iar din cele 17 tone asupra cărora există riscul de contaminare au fost recuperate doar 38 de kilograme.

Autorităţile spun că cele 17 tone de carne de curcan importate nu provin din focare de gripă aviară, ci de la ferme din zonele de restricţie din Ungaria. Chiar şi aşa, este vorba de o cantitate mare de carne care trebuia retrasă preventiv din magazine. 

Din depozitele din Bihor, produsele au ajuns în 26 de judeţe, înainte ca autorităţile noastre să înceapă controalele. 

Până acum, au fost distruse doar 38 de kilograme, o cantitate extrem de mică. În momentul primirii notificării de la autorităţile europene, în jur de trei tone de carne mai erau în termenul de valabilitate stabilit de producator. 

Alte 14 tone, al căror termen de valabilitate expirase pe 20 ianuarie, au ajuns la consumatori. Autorităţile ne liniştesc, însă, şi spun că acest tip de virus nu se transmite la om.

Cele 26 de judeţe în care a ajuns carnea sunt Bacău, Galați, Hunedoara, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Timiș, Gorj, Neamț, Arad, Harghita, Mureș, Sălaj, Vaslui, București, Vrancea, Brăila, Covasna, Iași, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Argeș, Giurgiu, Ilfov și Bihor. 

Carne din focare de gripă aviară, în România

×
Subiecte în articol: carne curcan curcan gripa aviara
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close