Antena 3 CNN Actualitate Social România se topește la 40 de grade. Alis Grasu: „Orice persoană ar putea fi afectată de aceste creșteri ale temperaturii”

România se topește la 40 de grade. Alis Grasu: „Orice persoană ar putea fi afectată de aceste creșteri ale temperaturii”

România se topește la 40 de grade. Alis Grasu: „Orice persoană ar putea fi afectată de aceste creșteri ale temperaturii”
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Aug 2017   •   10:19

România se topeşte din nou sub caniculă! Ne aşteaptă temperaturi de peste 40 de grade, anunţă specialiştii.În astfel de situații, trebuie să ținem cont de anumte reguli pentru a evita problemele de sănătate. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite.

„Orice persoană ar putea fi afectată de aceste creșteri bruste ale temperaturii. Este indicat ca în intervalul 11.00 - 18.00 să nu se facă efort fizic la soare sau expuneri voluntare la soare, cum ar fi statul la plajă. La plecarea de acasă, se vor purta haine de ample, lejere, din fibre naturale, capul va fi protejat cu pălărie de soare, șapcă sau umbrelă. Pentru cei cu fotosensibilitate, se recomandă ochlari de soare care chiar să protejeze, nu doar din motive estetice. Cei care au sensibilitate cutanată, la plecarea de acasă trebuie să aplice creme de protecție, cu factor mare. Foarte important în aceste zile este regimul alimentar, care trebuie să fie bogat în legume și fructe”, a declartat Alis Grasu, manager Ambulanța București.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close