Antena 3 CNN Actualitate Social Sanitas: Peste 50% dintre angajaţii din spitale au semnat pentru greva generală

Sanitas: Peste 50% dintre angajaţii din spitale au semnat pentru greva generală

Angajații din Sănătate vor organiza un miting de protest în Piaţa Victoriei din Capitală în data de 8 iunie urmând ca, la 1 iulie, să fie declanşată greva generală, potrivit unui comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

de Alexandra Axinia    |    29 Mai 2023   •   13:58

Cei de la Federația Sanitas au avut astăzi o ședință care a durat aproximativ o oră. În urma acesteia, s-a stabilit ca în data de 6 iunie să fie demarată o grevă japoneză, ceea ce înseamnă că 100.000 de angajați din spitale și asistența socială vor purta banderole pe braț.

Această acțiune este doar simbolică, iar activitatea medicală nu va fi afectată. Totuși, dacă nici în urma acestui demers cei de la Guvern nu vor ține cont de semnalul pe care îl trag angajații, atunci, pe 15 iunie va fi demarat un protest

15.000 de oameni vor ieși în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. 

Dacă nici în urma acestui protest de amploare cei de la Guvern nu vor ține cont de solicitările sindicaliștilor, atunci va fi demarată o grevă de avertisment, urmată de una generală. 

50% din angajanții din spitale sunt de acord cu greva generală, ceea ce înseamnă că vor fi asigurate doar urgențele, iar activitatea medicală va fi oprită pe o perioadă nelimitată. 

Citește și: Angajații CFR amenință cu greva generală

 

×
Subiecte în articol: protest Federaţia Sanitas grevă
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close