Antena 3 CNN Actualitate Social Anunțul primarului Capitalei, după cutremurul puternic de marți noapte

Anunțul primarului Capitalei, după cutremurul puternic de marți noapte

Anunțul primarului Capitalei, după cutremurul puternic de marți noapte
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    28 Dec 2016   •   11:29

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în deschiderea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti că, deşi cutremurul din noaptea de marţi spre miercuri nu a făcut victime omeneşti şi nici pagube materiale, este nevoie de o colaborare cu Guvernul pentru deblocarea programului de consolidare a clădirilor înscrise în clasa I de risc seismic. 

”Ne-am dori foarte mult ca Guvernul rezultat în urma alegerilor să-şi înceapă grabnic activitatea, deoarece avem nevoie de o colaborare cu Guvernul României pentru consolidarea în regim de urgenţă a clădirilor cu risc seismic, pentru deblocarea programului de consolidare a clădirilor”, a precizat Firea, miercuri.

Ea a adăugat că noua Administraţie pentru Consolidare îşi va începe activitatea imediat după votarea bugetului Municipiului Bucureşti pe anul viitor. 

”Din fericire pentru noi toţi, în Bucureşti, deşi avem foarte multe clădiri cu risc seismic, nu s-au înregistrat victime, nu au fost accidente. De asemenea, ne bucurăm că nu au fost nici pagube materiale. Am discutat cu reprezentanţii Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, de asemenea cu IGSU şi nu au fost probleme majore, de asemenea, nu au fost persoane să sune la 112. De asemenea, nu au fost nici alte tipuri de evenimente minore, aşa cum s-a întâmplat la evenimentul precedent”, a adăugat Firea.

Un cutremur puternic, de 5,3 grade, a avut loc marți spre miercuri noaptea în România. Seismul a avut loc în jurul orei 1.25 și a fost simțit pe deplin și în București

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close