Antena 3 CNN Actualitate Social Arhiepiscopul Tomisului, venituri mai mari decât președintele României, dar și Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului, venituri mai mari decât președintele României, dar și Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului, venituri mai mari decât președintele României, dar și Patriarhul Daniel
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
05 Sep 2019   •   09:50

Teodosie Petrescu, aehiepiscopul Tomisului, este printre puţinii ierarhi ai BOR care depune o declaraţie de avere. Face acest lucru deoarece ocupă funcţia de director al unei şcoli doctorale. În rest, ceilalţi ierahi şi chiar patriarhul României nu sunt obligaţi să depună o astfel de declaraţie.

La capitolul venituri, Teodosie încasează anual pentru funcţia sa clericală anual suma de 161.064 de lei, de la Universitatea „Ovidius” încasează pentru funcţia de profesor suma de 104.581 de lei anual, iar pentru că este şi director al Şcolii Doctorale, prelatul mai primeşte 26.503 lei anual. Per total, arhiepiscopul a încasat în 2018 suma de 292.148 de lei, ceea ce reprezintă un venit lunar de 24.345 de lei.

În aceeaşi perioadă, preşedintele Klaus Ioannis a încasat 165.100 de lei anual. Cu toate veniturile cumulate, Teodosie a băgat în buzunar mai mulţi bani decât patriarhul Daniel, cel care a primit de la stat suma de 287.000 de lei într-un an, scrie Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: Arhiepiscopul Tomisului
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close