Antena 3 CNN Actualitate Social Tragedia unui bărbat care renunță la mâncare pentru oxigen. Factura la curent l-a lăsat fără bani

Tragedia unui bărbat care renunță la mâncare pentru oxigen. Factura la curent l-a lăsat fără bani

Un bărbat dependent de aparatul de oxigen este nevoit să renunțe la mâncare pentru a supraviețui, din cauza facturii de curent.

Tragedia unui bărbat care renunță la mâncare pentru oxigen. Factura la curent l-a lăsat fără bani
Sursa foto: Gettyimages | Diego Ibarra Sanchez / Stringer
de Ioana Mircea    |    15 Noi 2022   •   19:22

Dragoș Năstase în vârstă de 54 de ani, este bărbatul dependent de oxigen care este în incapacitate de a-și plăti facturile la curent. Acesta nu este singurul care se confruntă cu o astfel de situație.

Omului i-a venit factura la energie electrică 2622,47 de lei. Suma respectivă este cumulată pe 5 luni. Din pensia de 1284 de lei și un ajutor de handicap, bărbatul nu a avut posibilitatea să pună deoparte niște bani în contul aferent facturilor.

Bărbatul  a fost diagnosticat cu fibroză pulmonară în 2011, iar din 2014, de 8 ani, viața lui depinde de tubul de oxigen.

„Una e să plătești consumul pe o lună și alta să plătești aproape 2600 de lei deodată, pentru că termenul scadent este același. Din ce să pun bani deoparte? Am o pensie din care abia mă descurc.

O să renunț la mâncare pentru oxigen. Sunt dependent de el 24 de ore din 24. În lipsa concentratorului, mor.

Sunt nedeplasabil și supraviețuiesc doar cu tubul de oxigen. Fără el sunt mort. Nu îl scot niciodată din priză. Aparatul dă contorul peste cap, dar să îl închid ar însemna să mor", a povestit Dragoș Năstase. potrivit observatoruph.ro.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close