Antena 3 CNN Actualitate Social Carnea preferată de români pentru masa de Paşte. Preţul de pornire al unui kilogram este 13 lei

Carnea preferată de români pentru masa de Paşte. Preţul de pornire al unui kilogram este 13 lei

Carnea de curcan este o alternativă mai puţin costisitoare pentru masa de Paşte a românilor. Tot mai mulţi clienţi aleg să cheltuie mai puţin dar şi să consume un produs benefic pentru sănătate.

Carnea preferată de români pentru masa de Paşte. Preţul de pornire al unui kilogram este 13 lei
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Apr 2022   •   13:18

Preţurile alimentelor au crescut substanţial în ultima lună, iar oamenii încearcă să găsească soluţii alternative. 

Cei care vor să mănânce mai sănătos de sărbători pun pe masă curcan în loc de miel.

Preaparată la cuptor sau în ciorbe, carnea de curcan îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ajută la scăderea nivelului de colesterol.

La cel mai mare procesator din ţară, sute de tone de carne de curcan sunt ambalate şi pleacă spre magazine din toate judeţele.

"Avem toată gama de produse preparate. Cu siguranţă carnea curcan va fi mai ieftină în piaţă acum de Paşte decât carnea de miel. Anticipam preţuri 18-19 lei pe kg, carnea de miel va fi cu siguranţă mult mai scumpă", spune Răzvan Sandru, director general firmă producătoare de carne.

Clienţii sunt mulţumiţi că preţul este mai mic decat cel al carnii de miel, dar apreciază şi beneficiile cărnii de curcan pentru sănătate.

Pretul de pornire al unui kilogram de carne de curcan este 13 lei, în timp ce carnea de miel ajunge să depăşească în unele magazine 40 de lei pe kilogram.
 

×
Subiecte în articol: carne curcan miel Paste
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close