Antena 3 CNN Actualitate Social Caz șocant în Năvodari. Mai mulți copii ar fi fost maltratați de îngrijitoare într-o creșă din oraș. Poliția a deschis o anchetă

Caz șocant în Năvodari. Mai mulți copii ar fi fost maltratați de îngrijitoare într-o creșă din oraș. Poliția a deschis o anchetă

Caz șocant în Năvodari. Mai mulți copii ar fi fost maltratați de îngrijitoare într-o creșă din oraș. Poliția a deschis o anchetă
07 Mai 2019   •   16:01

Poliţiştii au deschis o anchetă în legătură cu un posibil caz de maltratare a doi copii, la o creşă din Oraşul Năvodari, după ce părinţii copiilor au pus la dispoziţia autorităţilor fişiere audio prin care susţin reclamaţia de rele tratamente şi agresare a copiilor lor în timpul programului de la creşă, informează IPJ Constanţa. 

Potrivit sursei citate, două îngrijitoare de la o creşă publică din oraşul Năvodari sunt acuzate că au agresat fizic şi verbal doi copii, în vârstă de doi ani şi jumătate, faptele fiind făcute public de către unul dintre părinţi după ce i-a pus copilului pe îmbrăcăminte un dispozitiv de înregistrare, iar pe fişierul audio poate fi auzită o voce feminină ce-i spune unui copil să se spele pe faţă cu apa din toaletă. 

Astfel, IPJ a deschis o anchetă după ce luni, 6 mai, mamele a doi copii au formulat plângere prin care au reclamat infracţiunea de purtare abuzivă la care au fost supuşi cei doi copii ai lor, de către două îngrijitoare de la o creşă publică din Năvodar. Conform unei probe audio din data de 24 aprilie a. c., pe înregistrare se aude cum îngrijitoarele ţipă la copii şi le vorbesc urât, iar la un moment dat una dintre ele îi spune unui copil să se spele pe faţă cu apa din toaletă. 

În context, Primăria Năvodari a transmis un punct de vedere în legătură cu faptele reclamate de părinţi, precizând că autoritatea locală a declanşat propria anchetă disciplinară pentru elucidarea situaţiei. 

"În cazul incidentului de la Creşa nr. 20, Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale, iar comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza şi va dispune măsurile ce se impun, conform Codului Muncii. Menţionăm că situaţia apărută este regretabilă şi considerăm astfel de comportamente ca fiind intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât şi legal, mai cu seamă în relaţia cu copiii, fiind conştienţi de efectele nefaste asupra personalităţii lor. Nu au mai existat astfel de situaţii până în prezent, iar cei vinovaţi vor suporta consecinţele faptelor lor", se arată în comunicatul Primăriei Năvodari. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cresa
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close