Antena 3 CNN Actualitate Social Masca de protecție pe care o purtăm pe caniculă. Ce trebuie să facem ca organismul nostru să nu aibă de suferit

Masca de protecție pe care o purtăm pe caniculă. Ce trebuie să facem ca organismul nostru să nu aibă de suferit

Specialiștii japonezi trag un semnal de alarmă în privinţa consecinţelor purtării unei măşti pe timp de caniculă.

Masca de protecție pe care o purtăm pe caniculă. Ce trebuie să facem ca organismul nostru să nu aibă de suferit
Sursa foto: Hepta
18 Mai 2020   •   08:42

Astfel, în condiţiile unor temperaturi crescute, muşchii respiratorii sunt stresaţi, ceea ce „scurtează” respiraţia, iar asta facilitează acumularea căldurii în corp. Respiraţia devine mai greoaie, iar în lipsa unei hidratări regulate, există riscul deshidratării. 

Cu o mască, în special de tip FFP2, este mai complicat să respiri, mai ales în cazul acelor persoane care au deja boli respiratorii. Însă nu înseamnă ca asta e valabil numai vara, spune un pneumolog francez, Laurent Plantier, medic la Spitalul Universitar din Tours.  Nici o mască simplă, din bumbac, nu poate fi periculoasă. Trebuie urmate doar câteva recomandări. Sigur că, odată cu căldura, va fi şi umiditatea mai mare, iar o mască umedă este dezagreabilă şi, în plus, nici nu mai filtrează, spune profesorul Dautzenberg.

Ce e de făcut pentru a evita disconfortul purtării unei măşti vara? Pur şi simplu trebuie să adaptăm masca la condiţiile de mediu, spun medicii francezi. Aşa cum vara evităm să ne punem căciulă, vom evita o mască prea densă sau dintr-un material care păstrează prea mult căldura. Nu vom pune o mască făcută dintr-o pânză groasă, cu triplu strat, ci mai bine o mască din bumbac sau o mască chirurgicală, mult mai lejeră. 

Sursa: adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: mască de protecție
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close