Antena 3 CNN Actualitate Social Claudiu Chindriş a fost demis din funcţia de rector al Academie de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”

Claudiu Chindriş a fost demis din funcţia de rector al Academie de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" are un nou rector. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Interne în urma scandalului legat de condiţiile în care învăţau studenţii din Academie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   09:10

Ministerul de Interne a decis împuternicirea în funcţia de comandant (rector) al Academiei de Poliţie, "Alexandru Ioan Cuza" a domnului general de brigadă Liviu Uzlău, a anunţat ministerul într-un comunicat oficial.

Rectorul Academiei de Poliţie, Claudiu Chindriş, a fost demis de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, după ce sindicatul poliţiştilor Europol a atras atenţia asupra "condiţiilor mizere" în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia.

"După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă.

Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar şi a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condiţiile în care studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ îşi desfăşoară activităţile.

Citeşte şi: Academia de Poliție, închisă din cauza condițiilor insalubre și după valul de toxiinfecții alimentare. Studenții, trimiși acasă până după vacanța de Crăciun

Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară", au scris reprezentanţii sindicatului Europol, sâmbătă după amiază, pe Facebook.

Începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun studenţi ai acestei instituţii vor face cursuri online. 

Scandalul toxiinfecțiilor alimentare de la Academia de Poliție a luat amploare, după ce zeci de studenți au ajuns la spital acuzând stări de vomă și dureri abdominale. Ulterior, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a trimis Corpul de Control care a declanșat o anchetă de proporții. 

Sindicatul Europol a sesizat autoritățile după ce, în mâncarea oferită studenților de la Academia de Poliție, s-au găsit viermi, iar carnea oferită acestora ar fi fost alterată.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close