Antena 3 CNN Actualitate Social Daniel Cioabă lansează Gypsycoinn, criptomoneda romilor de pretutindeni

Daniel Cioabă lansează Gypsycoinn, criptomoneda romilor de pretutindeni

Piața criptomonedelor atrage din ce în ce mai multe persoane și apar și noi inițiative inedite cum ar fi Gypsycoin, care este prima monedă digitală universală a rromilor de pretutindeni.

Daniel Cioabă lansează Gypsycoinn, criptomoneda romilor de pretutindeni
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2021   •   13:00

Criptomoneda a fost lansată în data de 31 iulie și deja este tranzacționată pe piața internațională de monede Crypto. În doar o săptămână 1.000 de persoane au adăugat gypsycoin în portofelele electronice.

De asemenea, Daniel Cioabă, autointitulat regele rromilor, a anunțat că imaginea, dar și designul proiectului combină elemente tradiționale cu elemente moderne, astfel simbolul  monedei va fi reprezentat de roata tradițională, combinată cu circuitele unei plăci electronice.

Astfel, după cum spune autointitulatul rege al rromilor simbolul este extrem de ușor de recunoscut, ceea ce va facilita folosirea acestei noi cripromonede în rândul tuturor persoanelor.

Proiectul urmărește combaterea discriminării în rândul persoanelor de etnie rromă dar și dezvoltarea socială și educațională în comunitățile de rromi din România.

De asemenea acest nou proiect urmărește promovarea diversității culturale din România.

În ultimele 10 zile moneda a înregistrat o creștere de 1500%, fiind tranzacționată pe piața externă, după cum spune Daniel Cioabă, s-au efectuat tranzacții cu sume considerabile, cea mai mare investiție fiind de 2.000 de dolari pe o singură tranzacție.

Din banii generați, 2% vor ajunge, sub formă de donație, la comunitățile sărace de rromi iar 1% va fi folosit pentru marketing și promovare, restul rămânând în circulație.

 

×
Subiecte în articol: criptomoneda Gypsycoin
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close