Antena 3 CNN Actualitate Social Digul de pe Lacul Morii va fi reamenajat în întregime: "Aici este cel mai frumos apus din București!"

Digul de pe Lacul Morii va fi reamenajat în întregime: "Aici este cel mai frumos apus din București!"

După mai bine de 30 de ani, digul Lacului Morii din Capitală va fi reamenajat. Primăria Sectorului 6 în colaborare cu apele Române au demarat lucrările proiectului de regenerare urbanistică a zonei Lacul Morii-Crângași-Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive.

Digul de pe Lacul Morii va fi reamenajat în întregime: "Aici este cel mai frumos apus din București!"
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2021   •   15:19

"Este un proiect la care ținem foarte mult, la toată zona ținem foarte mult, pentru că aici este cel mai frumos apus din București", a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Lucrările de reamenajare vor cuprinde zona de la Lacul Morii și până la Crângași. În total vor fi reamenajați aproximativ 2.200 de metri de dig.

"Acest contract are o durată de 7 luni. Mă aștept ca până la 1 mai să ne revedem aici şi să-l inaugurăm. Îmi doresc ca Lacul Morii să fie o zonă de atracție din București, nu doar pentru Sectorul 6. O să fim în competiție cu Sectorul 1 care are astfel de spații deja amenajate și îmi doresc să crească valoarea zonei pentru că potențialul este foarte mare. Și să nu ne oprim doar cu această fază de amenajare a digului și să avem toată zona amenajată cu baze sportive cu terase cu facilități pentru activități culturarele concerte astfle încât oamenii să poată petrece timp de calitate în sectorul 6", a adăugat edilul.

Faza a doua din proiect are în vedere reamenajarea insulei Lacului Morii pentru agrement.

"Toată zona va face subiectul unui concurs de soluții, deja lucrăm la ordinul de proiectare cu ordinul arhitecților, vom lăsa specialiștii să decidă ce este mai bine pentru insulă cât și pentru zona extinsă", a spus Mihaela Ștefan, viceprimarul Sectorului 6.

Potrivit Administrației Sectorului 6, costurile proiectului se vor ridica la aproximativ 50 de milioane de lei, adică circa 10 milioane de euro. Facilitățile care vor apărea în urma reamenajării vor fi administrate de către primărie prin Administrația Comercială a Sectorului 6.

×
Subiecte în articol: dig lacul morii reamenajat Crângaşi giulesti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close